fbpx
Foto:
Nanna Kibsgaard Rasmussen
13. juni 2022

Overskuddet går til næste festival: Midtfyns Festival er klar til at vokse

artikel
 | 
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Overskuddet går til næste festival: Midtfyns Festival er klar til at vokse

Del artikel:

Nu kan du igen begynde at glæde dig til efteråret, hvor Midtfyns Festival vil lukke festivalsæsonen af med et brag, når den løber af stablen i starten af september.

I 2019 genopstod Midtfyns Festival med nye arrangører, men med drømmen om at fortsætte den gamle charme, de gode traditioner og det stærke sammenhold, som festivalen var et pejlemærke for i sin tid. Efter en nedlukning i 2020 og et brag af en festival i form af et 30-års jubilæum i 2021, er arrangørerne bag festivalen klar til at fløjte gang i endnu en kamp.

Teamet er klar, programmet er næsten fastsat og de nye tiltag er i gang med at blive udviklet. For selvom man gerne vil bevare mange af de oprindelige værdier bag den oprindelige festival, er der stadig masser af læring og erfaring at samle for at afholde en festival.

- Alt overskud fra festivalen går altid til næste års festival, men I år har vi også valgt at investere lidt i en projektkoordinator, som skal følge os og være med til at få skrevet arbejdsgange ned og lave drejebøger på diverse positioner, så vi ved ændringer i arrangørgruppen nemmere, hurtigere og dermed formentlig også billigere kan producere festivalen fremover og bruge vores kræfter og penge bedre på nye og bedre tiltag, fortæller Sune Vesterlund Larsen til otwn.

Så i år prøver de igen at videreudvikle på nye tiltag, som skal være med til at tiltrække flere gæster.

midtfyns-festival-sune-vesterlund-larsen-otwn
Foto: otwn

Står på skuldrene af giganter

Noget af det, som Sune Vesterlund Larsen særligt har fokus på ved Midtfyns Festival, er at skabe et pusterum fra hverdagens trummerum. Et fristed hvor man kan glemme alle kvaler og bekymringer og bare hygge sig med venner, familie, bekendte og skabe nye forhold. Særligt de nye relationer er i fokus hos festivallederen, der synes det er sjovt, at folk der nu er gift mødte hinanden på festivalen tilbage i tiden.

- Det fremmaner en ny energi og skaber nye nuancer på hverdagen at få lov til at slå hjernen fra i et par dage. Vi står på skuldrene af nogle store giganter inden for branchen, som har skabt ryet for festivalen, og dem skal vi respektere. Men vi skal have de unge med, som man også fik engang, så vi netop kan skabe de her forhold, som folk har fået til hinanden gennem festivalen, og som varer ved resten af livet, siger Sune Vesterlund.

Men når man som Sune både er mand til sin kone, far til sine sønner og viceforstander på en Ryslinge Efterskole og dertil frivillig festivalleder, så har man brug for hjælp. Og det får han blandt andet fra de unge elever på efterskolen samt en gruppe unge fra UCL, der selv kontaktede Sune i forbindelse med en opgave på deres studie.

- Jeg vil gerne lære de unge mennesker, jeg er i kontakt med, at tro på deres drømme, at man kan komme langt med tro og vilje, hvis man arbejder hårdt for det. Og for at det ikke skal være løgn, så kom der tre piger for nogle år tilbage og ville lave deres egen festival på skolen. Så jeg sparrede og hjalp så meget, som jeg nu kunne, og nu har vi afholdt den to gange og igen her den 17.-19 juni i år, forklarer Sune Vesterlund til otwn.dk.

- Jeg blev også kontaktet af en gruppe studerende fra UCL, som var ved at skrive en opgave, og nu bruger jeg deres hjælp til at udvikle forskellige ting på festivalen. Blandt andet håndterer de vores Instagram-profil, fortsætter han.

Læs også: En brændende ildsjæl: Sune Vesterlund har genoplivet Midtfyns Festival

Ét af de nyeste initiativer er ”ung i midten”, som har været en ambition, Sune har haft, lige siden han overvejede at starte festivalen op på efterskolen. Her de unge i centrum, hvor man involverer dem i den danske festivalkultur, men hvor det ikke handler om alkohol og vild fest. Her er kultur, nærvær og mangfoldighed i fokus, hvor det bliver et fagligt arrangement med workshop, frokost og koncert om eftermiddagen. Sune Vesterlund håber, at der kommer 1.000 unge i 2022, da det kun er 9.-10. klasses elever, der kan deltage.

- Vi oplever stor tilslutning fra skolerne, så vi håber på at se mange af de unge ude på pladsen, afslutter Sune Vesterlund.

Udover et separat event, har musikken også præg til at henvende sig mod et yngre publikum end normalt. I 2019 oplevede festivalen nemlig kritik for at brug ældre bands og artister i deres line-up. Men i år er der blandt andet Donkeysound, Andreas Odbjerg og Thøger Dixgaard på plakaten, mens også Lis Sørensen, Folkeklubben og Østkyst Hustlers er at finde på pladsen.

Men for kendere, er der også planlagt et afterparty-event som skal genskabe det gamle Club 54, hvor der støves gamle cocktailopskrifter, bartendere og udsmidere og musikere op, så det bliver præcis som dengang klubben stadig fandtes.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.