fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.

Nogle gange får man en idé, og så flasker det hele sig bare, selvom det måske ikke helt var meningen. Sådan er historien om Laura og Jeppes køb en af båd. Jeppe læser en kandidat i Data Science på SDU og hans kæreste Laura har i øjeblikket orlov fra sit studie, hvor hun læser til lærer. Det er ikke nødvendigvis noget, der skriger sejler og båd lige umiddelbart. Men ikke desto mindre, har de begge sat sig for at blive det, da de for et års tid siden købte deres båd, Martha.

- På min mors side af familien har de altid sejlet rigtig meget, men det er ikke noget, jeg er opvokset med. Til gengæld har jeg altid gerne ville have en båd og lære at sejle, så det er et vildt fedt eventyr, vi har begivet os ud på, siger Jeppe til otwn.

Laura og Jeppe på deres båd Martha - otwn
Foto: Privat

Sidste år foreslog Jeppe, at ham og Laura kunne tage ud på Sejlskolen ved Stige Ø for at finde ud af, hvad det var for noget, og om det var noget for dem. Det viste sig, at de begge var interesserede i at starte, og så skete der det, at dagen efter var der en båd til billigt til salg på Facebook Marketplace. Enten blev den solgt, eller også ville ejeren skrotte den.

- Selvom man går på skolen, behøver man ikke have en båd. Men da muligheden opstod, og ejeren personligt gerne så, at man ville gå på sejlskolen, hvis man købte båden, så var det helt oplagt for os, selvom det ikke lige var meningen, at vi ville investere i en med det samme, fortæller Laura.

Båden var fuldkommen tom, da de overtog den. Nærmest bare en skal. Og det har betydet mange lange arbejdstimer i at få den klargjort til at kunne sejle ud.

- Det har været helt fantastisk. Vi bor i en lejlighed, hvor man ikke rigtig kan lave noget, så det her er en sjov hobby at have. Man kan bo her og samtidig transportere sig rundt. En slags flydende kolonihave, om man vil, hvor man ikke skal slå græsset hver uge. Vi kan være sammen her, lære nye ting, renovere båden løbende og komme ud og opleve nogle nye ting, siger Jeppe.

Laura og Jeppe på deres båd Martha - otwn
Foto: Privat

Skulle lære alt mens man gjorde det

Jeppe og Laura havde ingen kendskab til først og fremmest at sejle og slet ikke til at renovere en hel både. Så der har været masser af læring at hente, fordi de skulle lære imens de renoverede, og de skulle renovere imens de gik på sejlskolen.

De har først skulle fjerne mug fra skroget på båden, derefter har de malet, fået sat alt maskineri ind, lavet elektronik, fået syet gardiner og hynder, skruet og hamret, sat mast og sejl op, ændret i køkkenet, sat stolper op.

Hele rejsen fra første dag til nu er blevet dokumenteret med billeder, videoer og tekst på Instagram, hvor Laura har været flittig til at dele opslag. Det har også givet en del følgere, der fra tid til anden har budt ind med tips, tricks og gode råd.

- Folk kommenterer flittigt og skriver private beskeder til os, hvis de ser et eller andet, der ser forkert ud, eller hvis de selv har erfaring med noget, som de kan hjælpe med eller lige kan spotte, på det vi deler. Det er ret sjovt at dele de ting, vi laver og så få feedback på det. Folk er også gode til at rose os og er glade for at følge med i vores lille eventyr her, siger Laura.

Hun har altid elsket at tage billeder og har længe været meget aktiv på sin egen Instagram. Så det var helt oplagt, at hun skulle oprette en profil til båden for at lave opdateringer til venner, familie og andre interesserede.

Og nu er båden endelig blevet klar til at sejle længere ture i. De har blandt andet været forbi Fyns Hoved og en tur ned til Bogense.

Laura og Jeppe på deres båd Martha - otwn
Foto: Privat

Vil opfordre andre til at gøre det samme

Selvom det har været hårdt, synes kæresteparret også, at det har været sjovt. Det har været hårdt både at skulle have studie og et socialt liv ved siden af både at gå på sejlskole og at renovere en båd uden at vide hvor man skulle starte. Men det har været en fed hobby at have sammen, som giver dem oplevelser, de ellers ikke ville have fået.

- Vi har været kærester i to og et halvt år, så det har også været en tid, hvor man har lært hinandens og sine egne grænser og samtidig formentlig overskredet en del af dem. Det er langt fra vores normalt hverdag, alt det her, men vi har bare gerne ville springe ud i det og se hvor vi landede, og heldigvis er det gået ret godt indtil videre, siger Jeppe.

Og de vil gerne opfordre andre til også at springe ud i det.

- Man behøver ikke have en båd, for at blive en del af sejlskolen. Men vi har helt klart fået med ud af at gå der. Man lærer ikke kun at sejle men også alt muligt andet praktisk omkring det at være på en båd, og så er der enten andre deltagere eller underviserne, som kan tage en med ud og få noget praktisk erfaring. Det gør heller ikke noget, hvis man ikke har noget at gøre det sammen med. Man bliver hurtigt en del af miljøet herude, og folk er så venlige og vil kun en det bedste, afslutter han.

Du kan følge med på Laura og Jeppes rejse på deres Instagram @udeafkurs.

Laura og Jeppe på deres båd Martha - otwn
Foto: Privat

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.