fbpx
28. december 2023

Passion som drivkraft: Saif er gået fra hobby til forretning

artikel
 | 
Foto: 
Think Photography
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.

 Saif Shneyin er først og fremmest iværksætter, visuel storyteller og en familiefar. Han bruger masser af tid sammen med sin familie, særligt nede på Odense Havn om sommeren, hvor de er hyppige brugere af havnebadet og muligheden for at spille basketball. Men når han ikke er hjemme eller laver ting med sin familie, tager han billeder og video. Det gør han som en del af sit arbejde og som en metode til at slappe af, når der kører for meget oppe i hovedet.

- Branchen er sådan, at enten har du megatravlt, eller også er der ikke supermeget at lave. Jeg elsker at tage billeder og små videoer med både mit kamera og min drone, som er fast inventar, når jeg er ude. Og selvom det er det, jeg gør professionelt, så bruger jeg det også til at slappe af, når alt bliver lidt for meget. Det giver mig en form for ro at flyve dronen rundt og få nogle fede skud og bruge tid på at redigere det og virkelig have tid til at gå i dybden med det, fortæller Saif til otwn.

Saif Shneyin fra Vidoofilm - otwn
Foto: Saif Shneyin

Saif er selvstændig med sit fotografjob i virksomheden Vidoofilm og en anden Commerce-virksomhed, hvor han står for marketing og content-delen, hvilket kommer af hans iværksætter-gen. Han har tidligere arbejdet på forskellige projekter og i butikker, som han selv har været med til at åbne. Nu har han sin egen virksomhed omkring visuelt materiale og marketing, som han bruger al sin tid på.

- Jeg er selvlært inden for alt med fotografi. Jeg har brugt YouTube og online kurser rigtig meget til at lære, og så har jeg bare siddet og nørdet alle indstillinger og øvet mig rigtig meget. Jeg har i lang tid taget billeder, og så har jeg for sjov lagt noget af det ud på mine sociale medier, når jeg eksempelvis har været på ferie. Derefter fik jeg altid en masse henvendelser fra folk, der ville have hjælp til at lave video til deres forretning. Det var ligesom starten på rejsen for min virksomhed Vidoofilm, siger han.

En af de ting, Saif gør for at skille sig ud fra mængden af fotografer, er, at han også bruger de nyeste filmmetoder og kameravinkler samt dronekamera til sit arbejde, hvis det giver mening for projektet. Det er noget, han blev betaget af, hurtigt efter han begyndte at interessere sig for fotografi.

Saif Shneyin fra Vidoofilm - otwn
Foto: Saif Shneyin

- Man oplever bare verden på en helt anden måde, når man ser tingene oppefra. Står du med et kamera på en strand, så kan du se vandet og nogle mennesker med solparasoller. Men sætter du dronen op, kan du se hele området, de forskellige farver i vandet og meget mere, som du ellers ikke ville få øje på. Det kan noget helt unikt og giver en ny vinkel på ting, siger Saif Shneyin.

Vidoofilm producerer både billeder og video, som man kan bruge på hjemmesider, i TV-reklamer, på billboards og sociale medier, men Saif har erfaring med meget mere end det. Videoproduktion er kun én af de ting, han tilbyder sine kunder. Der er også hele aspektet i en forretnings brand, som han kan hjælpe med. Han plejer at starte et samarbejde med at analysere hele virksomhedens digitale tilstedeværelse, og så begynder dialogen ud fra de optimeringspunkter, han finder.

- Det går godt med virksomheden, og min passion til fotografering er min drivkraft. Der er intet bedre end at gøre sin hobby til en forretning. Der er masser at lave og en masse spændende kunder, som henvender sig. Jeg har blandt andet arbejdet med Universal Robots, SDU, Skoda, Schneider Electronics og masser af sport og fashion på vidt forskellige projekter, afslutter han.

Og når han ikke er på arbejde, elsker han at tage rundt i Odense. Her er det særligt området ved det nye H.C. Andersens Hus, Odeon-kvarteret, Skovsøen og området ved Stige Ø, som får mest kærlighed gennem linserne.

Senest er han blevet belønnet med en plads på det danske Fotograflandshold, som deltager i World Photographic Cup 2024 i USA. Og hans 2024 starter med en tur til Sydafrika sammen med andre danske fotografer, hvor de skal opleve landet og tager masser fede billeder af dyr og natur.

Saif Shneyin fra Vidoofilm - otwn
Foto: Saif Shneyin

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.