fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Frederikke Lund Lauritzen
Journalist på Otwn

Et storgrinende publikum var med på rejsen gennem plastikkens historie. I centrum var de bløde plastikringe, som kan bøjes og bruges på begejstrede måder. I alle de sjove farver, kunster og kast glemmer man lidt, at det hele handler om plastik og den ødelæggende menneskehed.

Midt på den store scene står et tårn af plastikringe. Plastikring på plastikring danner et tårn. 1000 ringe i alt, der svarer til 150 kg plastik, der svarer til 100 liter olie, der svarer til … ringen kan fortsættes i en uendelighed. Forestillingen ’Petroleo’ var den første i årets Dynamo Circus Festival. Publikum boblede af begejstring og flere brød undervejs ud i latter. Artisterne Andrès Diaz og Gonzalo Rodriguez var så dygtige, at de fik deres begejstrede publikum med – hele vejen fra bløde sambarytmer til en post-apokalyptisk verden.

Dynamo Circus Festival 2023, Petroleo - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Hvalernes fredfulde sang

Scenen blev oversvømmet af et blåligt lys, hvalsang og store ringe. Vi som publikum blev taget med tilbage til en tid, hvor mennesker jagtede og dræbte hvaler for deres olie skyld. Artisterne skød hinanden i hovedet og ryggen med de smældende ringe. Den absurde scene fik kvinden ved siden af mig til at grine, selvom hun ihærdigt prøvede at skjule det. Flipskyderierne udviklede sig til en slåskamp, hvor artisterne selv producerede lydeffekterne. Fra hvalharmoni og sjov udviklede det sig til krig og kaos. ’Siden mennesket opdagede olien, har mennesket været i krig.’

Dynamo Circus Festival 2023, Petroleo - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Plastiktidsalderen

I tredje og sidste del af stykket bliver publikum taget med ud i fremtiden. En fremtid styret af plastik. En dystopisk verden med ravemusik, selvlysende skabninger og masser af plastikringe. Gennem forestillingen har kompagniet ’Los Putos Makinas’ kastet om sig med de farverige plastikringe, som nu ligger på gulvet. De mange plastikringe har næsten opslugt artisterne i et hav af plastik.

Jeg var opslugt af forestillingen og deres evner til at bruge de mange plastikringe. Forestillingen var sjov og alvorlig på samme tid. Hvordan en rund plastikring kan bøjes og bruges, er lidt svært at forstå, men den kunne bære hovedrollen i stykket ’Petroleo’.

Petroleo er skabt af fransk/spanske Los Putos Makinos, som fortsat er aktuelle på DYNAMO Circus Festival med forestillingen Tutti Frutti torsdag 15/6 kl. 19, fredag 16/6 kl. 15 og lørdag 17/6 kl. 13.30 (NB: Kræver billet).

Dynamo Circus Festival 2023, Petroleo - otwn
Foto: Cosmin Cirstea
Frederikke Lund Laurtizen - DYNAMO x otwn

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.