fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
Siden Restaurant Hallundbæks åbnede i februar har GASA været fyldt. Populariteten skyldes den prisvindende kok Per Hallundbæk, der er vendt tilbage til Odense. Nu er han klar med en ny menu, som du kan nyde fra den 14. april. Den nye restaurant Hallundbæks på GASA er utrolig populær. Faktisk er den så populær, at restauranten fik over 1000 forespørgsler, inden den slog dørene op i februar. Nu afslører kokken Per Hallundbæk, at han har en ny menu klar, som han fyrer op for den 14. april. En menu alle gæster kommer til at spise. Missionen med Hallundbæks er nemlig at skabe en restaurant i Odense, hvor alt er er inklusiv. Som gæst på GASA får du serveret den samme 4- retters menu som alle andre, hvorefter du kvit og frit kan drikke alt det du vil af husets vine, vand og specialøl. Fælles for de 4 retter er, at de består af lokale råvarer og sæsonens grønt. Gourmetmenuen er sammensat af den prisvindende odenseanske kok Per Hallundbæk, der dyrker de lokale råvarer, det gode håndværk og sæsonens grønt.
Lokale råvarer og sæsonens bedste Asparges, varmrøget laks, langtidsstegt gris og rabarbermousse er blot nogle af de lækkerier, du finder i Per Hallundbæks menu på GASA (se nederst i artiklen). Mad, der udvalgt af en ægte vinder. For Per Hallundbæk har nemlig vundet VM i tilberedning af laks, høstet Årets Kartoffelpris samt vundet flere priser for at lave gourmetmad i den fineste kvalitet. Han har rejst over hele verden, hvor han har drevet hoteller og restauranter. Men nu er han altså vendt hjem til barndomsbyen Odense, hvor han har startet restauranten Hallundbæks på GASA. Med Hallundbæks på GASA brænder Per for give odenseanerne en gastronomisk aften, hvor menuen er spækket med lokale råvarer og årstidens grønt. - Du får de bedste og mest friske råvarer på den måde. Det giver jo ingen mening at servere asparges i oktober, hvor du skal have dem fra Peru. Så er de i hvert fald ikke særlig friske, lyder det fra Per, der bl.a. er vant til selv at dyrke de grønsager, han bruger. Da han drev Falsled Kro I Millinge, havde han en køkkenhave, hvor han dyrkede over 2.000 grønsager til kroen. Hos GASA kommer alle råvarer fra lokale fynske leverandører. Grisen på menuen er fra Svendborg, mens grønsagerne kommer fra lokale fynske gårde. Derudover har Per en lille plet på øen, hvor han dyrker menuens mange krydderurter.
Umiddelbart kunne man jo godt tænke, at det måtte være angstprovokerende at starte en restaurant, hvor man udelukkende serverer én menu for gæsterne. Men det at man kun har et skud i madbøssen, skræmmer ikke Per. Han forstår nemlig at ramme plet. Udover at drive GASA, hjælper Per andre restauranter med at udvikle menukort. Men selvom man kan levere et pletskud, så kan selv den bedste kok få et bommesislag over responsen.
Galoperende indbakke og faste priser Den er gal, sagde Bjørn Hentze, der er partner i GASA sammen med 4 andre. Hallundbæks bookingsystem var først færdig 10 dage efter offentliggørelsen, så planen var, at de første bookinger bare skulle ordnes via mail og overføres til et Excel ark. Men den plan fortrød de to hurtigt. Indbakken begyndte nemlig at galopere. - Vi fik 1000 e-mails med bookinger. Det var så vildt, at vi mødte ind klokken 3 om natten for at samle op. Det har jeg aldrig prøvet før. Men det er jo fantastisk, at byen har taget så godt imod restauranten, lyder det fra den taknemmelige restaurantejer. Udover at du får serveret 4 retter lavet af lokale råvarer og årstidens grønt til 495 kroner, så er der alle drikkevarer inkluderet i prisen. - På den måde ved du altid, hvad prisen bliver. Vi ønskede at skabe en restaurant, hvor man altid kender prisen, inden man booker bord. Og så tillader menuen, at du godt kan blive lidt bimmelim, inden du går herfra, lyder det fra Per, der fortæller, at huset har 4 rødvine, 4 hvidvine, vand og et hav af specialøl, som du frit kan vælge imellem.
Med GASA vil Per og resten af teamet bag byens shufflebar bidrage til byens udvikling. Hvad der startede med at være en masse spilbaner med burgere og spareribs, har Per og resten af holdet tryllet om til en gastronomisk oplevelse. Han vil nemlig gerne skabe noget unikt, som du ikke finder andre steder i byen. Og det er blevet til det populære GASA, som ifølge kokken kun kan overraske med flere gastronomiske oplevelser.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Folkene bag Brasserie Bordeaux, Iscafé Nørregade og Ishuset Stige Ø udvider porteføljen med endnu en restaurant på central placering i Odense.