fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Under H.C. Andersen-julemarkedet ved Sortebrødre Torv, har du mulighed for at finde Fyns (uofficielt) bedste hjemmebryggede glögg. Manden bag er Rasmus Ullehus Iversen, der har sin daglige gang som ejer af Lørups Vinstue. Da Rasmus fik ansvaret for værtshuset var han ikke i tvivl om, at de skulle lave deres egen glögg.

- Man kan roligt sige, at jeg har en del erfaring med både at lave og smage glögg og til mit held, eftersom jeg elsker den skønne juledrik, fortæller han.

Rasmus uddyber, at der desværre ikke var mange, der fik smagt den i første omgang, da restaurationsbranchen blev påvirket af corona, men at det ser helt anderledes ud nu, hvor gæsterne strømmer til værtshuset – udelukkende for at smage deres særlige juledrik. Lørups Vinstue inviterer nemlig folket ind på det, de kalder for "verdens, måske, bedste Glögg".

Glöggen er baseret på en finpudset opskrift som Rasmus har brugt år på at mestre. Den er brygget på rødvin, portvin, hvid rom, rød Aalborg, Nordsø Olie, Pure Lakrids, solbærsaft, frisk appelsin- og citronsaft, alle de traditionelle julekrydderier, ingefær og rørsukker. Denne blanding af "lækre ingredienser og masser af kærlighed" har resulteret i endnu en sejr i det uofficielle Fynsmesterskab i glögg som afholdes hos Storms Pakhus i november-måned.

Den prisvindende glögg kan altså smages på Lørups Vinstue til 65,-, og værtshuset kan findes på Claus Bergs Gade 5B, 5000 Odense.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.