fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Red Barnet Odense samler ind: "Giv 500 ukrainske børn en god start i Odense”

Del artikel:

Foreningen vil give de krigsramte børn en normal hverdag i Odense. Derfor har de startet en indsamling, hvor de har brug for din hjælp.

Omkring 500 børn fra det krigsramte Ukraine ankommer til Odense. Foreningen Red Barnet Odense vil hjælpe disse børn med en god start i Odense. Derfor har de brug for hjælp. Foreningen har netop startet en indsamling, hvor pengene går ubeskåret til at hjælpe børn, som er flygtet fra krigen, så de hurtigst muligt kan få en mere normal hverdag i Odense.

Børnene – nogle uledsagede - flygter lige nu fra krigen i Ukraine, og det forventes, at op mod 100.000 ukrainere vil finde vej til Danmark. Her forventer Red Barnet Odense at skulle hjælpe over 500 børn og deres forældre i den kommende tid i Odense.

- I Red Barnet Odense føler vi et stort ansvar for at tage godt imod alle børn og gøre vores for at hjælpe dem med at få den mest normale hverdag som muligt her i Odense. Derfor har vi i Red Barnet Odense startet en lokal indsamling blandt alle odenseanere, som nemt kan donere penge via MobilePay, fortæller Sara Ekknud Windell, der er formand for Red Barnet Odense.

Pengene skal bruges til at hjælpe børnene med de ting, de mangler for at starte i skole, til sport eller andre fritidsaktiviteter. Derudover vil Red Barnet Odense også arrangere forskellige dagture for børnene, som kan give dem nogle gode oplevelser i denne svære tid.

Alle kan støtte projektet ved at sende jeres donation til MobilePay-nummeret 112326.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.