fbpx
16. juni 2023

Sail in Circus Cinema

artikel
 | 
Foto: 
Cosmin Cirstea
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Matilde Leed Henriksen
Journalist på Otwn

Den blodrøde sol forbereder sig på sin aftendukkert i Odense havn. Den deler ud af sine sidste stråler, idet mængden af mennesker sætter sig til rette til filmvisningen langs havnefronten. Asfalten har suget til sig af dagens varme, og bidrager til en behagelig følelse i kroppen, da min veninde og jeg sætter os ned med fødderne hængende ud over kajen. Atmosfæren er fyldt af latter, mild varme og god stemning. En klassisk dansk sommeraften.

En stemningsfyldt musik med brummende bas holder den pulserende stemning i gang, alt imens små sejlbåde lægger anker. Sejlene på bådene er helt stillestående i den ubevægelige vind. Tre GoBoat-både sejler ind i kajen gennem det svagt oplyste vand. I en af GoBoat-bådene sidder der seks unge mennesker med en kasse flaskeøl. En kvinde i 20’erne fra båden råber til lydmanden oppe på kajen: ”Do you want a beer? It’s 20 kroner.” Lydmanden smiler, mens han står og overvejer. Lidt efter takker han dog nej. Formentlig, fordi han skal fokusere på filmene.

Dynamo Circus Festival 2023, sail in cinema - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

En stor og gennemtrængende kvindestemme bryder pludseligt musikken: ”Velkommen til DYNAMO Sail in Bio!” Folk klapper begejstret, og vender deres blikke over mod den modsatte kaj, hvor en stor, sort og nærmest oppustelig skærm, viser billeder af den første af 29 kortfilm på sit lærred. ”Here we go,” siger kvindestemmen. Første kortfilm bliver sat på, og dynamisk cirkusmusik danser igennem højtalerne og fylder hele havnen med musik.

Kortfilmene er lavet i samarbejde med Odense Internationale Film Festival – OFF med de krav, at filmene højst må vare ét minut, og så skal de indeholde elementer af cirkus. Det ene minut tager det andet, og vi oplever sort-hvide film, der trækker fra det klassiske cirkus, som vi kender det fra Cirkus Benneweis. Derefter popper der en topmoderne kortfilm op med en kvindelig kontorsionist - bedre kendt som slangemenneske. Hendes krop er malet i en mudderfarve og med hendes mave plantet på jorden, bøjer hun sine ben hen til sit hoved, så fødderne rører. Imens placerer en mand, der også er malet i mudderfarve fra top til tå, vinbjergsnegle rundt omkring på kvindens krop.

Dynamo Circus Festival 2023, sail in cinema - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

En ny kortfilm bliver sat på. Et lille sejlskib med et hvidt sejl begynder at danse foran mig. Jeg kigger ned på sejlskibets dæk og kan se, at en dreng på omkring 10 år med lysebrunt hår sidder og gynger frem og tilbage på båden i takt med kortfilmens musik. Han er, ligesom alle andre, opslugt af de mange forskellige kortfilm, der optræder på det fem meter høje lærred.

Vandet er nu forvandlet til blæk. Der dannes ringe fra bådenes rolige bevægelser, som når en ung mand, der ligger på ryggen på sit paddleboard. Til højre for mig lyder der pludseligt et ordentligt plask. En anden ung mand har netop lige benyttet lejligheden til at tage sig en svømmetur i det blækfarvede vand, og hvornår kan man ellers sige, at man har taget sig en dukkert i biografen?

Dynamo Circus Festival 2023, sail in cinema - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Den sidste kortfilm er nu færdig. Mørket har for alvor taget sin plads i natten, men lærredet bidrager stadig med noget lys. Publikum klapper og går hjem til lyden af ”The final countdown”.

60secondscircusfilm er en helt ny international konkurrence for cirkusfilm af et minuts varighed, initieret af DYNAMO og OFF – Odense Internationale Film Festival. De deltagende film blev vist til Sail in Circus Cinema i Odense Havn under DYNAMO Circus Festival.

Arrangementet var gavmildt støttet af Royal Unibrew og af Odense Kommune, Oplev Odense Puljen, samt i samarbejde med GoBoat.

DYNAMO Circus Festival finder sted den 14.-17. juni - læs mere på dynamoworkspace.dk/festival

Dynamo Circus Festival 2023, sail in cinema - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.