fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Sanne gik viralt med pandaudstilling: "Jeg stjal min søns panda”

Del artikel:

Med bambus på menuen samt håndsprit og mundbind på bordet er ti plyspandaer de eneste i Odense, der går på restaurant. De har nemlig indtaget Restaurant Druen og Bønnen under Coronapandemien.

-  Kære gæster. Glæder os til ”Panda-mien er under kontrol, så vi kan byde jer velkommen igen. Indtil da holder vi stolene varme. Hilsen Team Druen og Bønnen.

-  Ej hvor er det sjovt, lyder det fra en dame, der straks hiver telefonen op af lommen for at tage et billede af vinduet.

Og det er hun bestemt ikke den eneste, der gør. Faktisk er vinduerne hos Vestergade 15 blevet til et lokalt stoppested, hvor folk stopper op og tager billeder - og smiler.

Selv endda Anders Hemmingsen, en af Danmarks største instagrammer med 1,1 mio følgere, har delt billedet af pandaselskabet hos Druen og Bønnen. Kvinden bag pandaidéen er Sanne Godt. Udover at hun i 25 år bl.a. har tryllet nisselandskaber frem i storcentre, så indretter og styler hun alt fra messer til virksomheder og restauranter. En aften fik hun en idé, der på trods af pandapanik og tidspres gik viralt.

Sønnens pelsede ven

Restaurant Druen og Bønnen var kede af deres tomme vindue. De kontaktede derfor Sanne Godt.

Sanne blev spurgt, om hun ikke kunne skabe liv i restaurantvinduet. Om der ikke kunne sættes et par mannequiner ved et dækket bord. Den idé tyggede Sanne på. Mens hun tænkte over forslaget, fik hun øje på sin søns bedste pelsede ven. En halvanden meter høj plyspanda, som han har med overalt.

- Ej vi skal da ikke have mannequiner. Vi skal da have pandaer, udbrød hun.

Forsigtigt og ydmygt luftede hun tanken for Druen og Bønnen i en mail, hvorefter svaret prompte kom

- Det er fandme en god idé Sanne Godt. Det gør vi.

Men det var lidt lettere sagt end gjort, for halvanden meter høje plyspandaer hænger ikke ligefrem på træerne.

- Fuck, så skal jeg jo også have fundet de pandaer. De er jo ikke til at opdrive på herhjemme, fortæller hun.

Bjørnesvindel og pandaredning

Nej desværre. Sådan lød svaret, når Sanne kontaktede alle hendes leverandører . Efter en lang søgning fandt hun en ukrainsk hjemmeside, der solgte de eftersøgte halvanden meter høje plyspandaer. Hun overførte pengene for 10 bamser og krydsede fingrene for at de ville komme frem. Efter syv dages ventetid modtog hun en pakke med én panda, kun én.

- Der blev jeg virkelig presset. Jeg kontaktede firmaet, og selvom de lovede at sende de resterende pandaer, var jeg presset. Jeg skulle jo bruge dem, mens restauranterne stadigvæk et lukket ned. Ellers ville det hele jo ryge i vasken, forklarer Sanne.

I ventetiden kom sønnens panda hende til undsætning.

- Jeg ”stjal” min søns panda mens han ikke var hjemme. Så i starten sad der kun 2 pandaer ved et bord, indtil de sidste ni flyttede ind, lyder det fra Sanne, der forsikrer, at Sebastians panda i dag bor hos ham igen og at der også var lommepenge som tak for lån

Kort efter at pandaerne havde indtaget bordene på Druen og Bønnen, kom reaktionerne på de sociale medier. Pandabesøget på restauranten gik simpelthen viralt. Udover at Sannes opslag på Linkedin gav mere end 700 reaktioner, bliver der taget et hav af billeder foran butiksvinduet hver dag.

- Det er dejligt at lave noget, der giver folk et smil på læben, lyder det dekoratøren.

Og netop det at få folk til at smile, er det Sanne elsker ved hendes job. I år har hun faktisk 25 års jubilæum.

Leger med nisser

Nu har du mødt Sannes idé med pandaerne i restaurantvinduet. Men hvis du ved juletid har besøgt et storcenter med nisseudstilling, så har du med garanti betragtet Sannes opstilling af mekaniske nisser. Det er nemlig en passion, Sanne dyrker hele året rundt.

- Det er her, jeg får lov til at slippe mit indre legebarn løs. Jeg holder altid øje med sjove og gode effekter. Sidste sommer købte jeg to kanoer på Facebook, fordi nisserne i en eller anden udstilling skal sejle i kano. Jeg tænker hele tiden i historier til mine nisseudstillinger. Det stopper aldrig, lyder det fra Sanne. Og jeg elsker det

Udover nisseudstillinger indretter og styler Sanne alt fra restauranter, drivhuse, kontorer, butikker.

Hun har sit lager i Odense, fordi hun ser byen som verdens navle. Byen ligger nemlig lige midt i Danmark, hvorfra det er nemt at komme rundt i hele Danmark.

Hun udfører opgaver over hele Danmark. Lige nu er hun ved at lave et stort dyrehospital i Randers, en mexicansk restaurant i Middelfart, 3 bosteder i København.

-Jeg laver alt, hvad der er kreativt og hvor mine ideer kan skabe liv. For mig er det vigtigt at skabe en god atmosfære og sørge for at kundens ønske er udtrykt i det jeg laver. Jeg visualiserer mine kunders DNA

Imens Sanne suser landet rundt for at give hendes ideer liv, får pandaerne lov til at blive boende hos Restaurant Druen og Bønnen.

- De kommer til at bo i festlokalet bagved restauranten som lejes ud til festarrangementer, hvor de får serveret en 3-retters menu. Deres tilstedeværelse giver med garanti et godt grin og en god snak om coronatiden, afslutter Sanne.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.