fbpx
11. oktober 2022

Savnet blomsterbutik genopstår med hyggebundter og bland selv-blomster

artikel
 | 
Foto: 
Lille Frøken Flora
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Lille Frøken Flora åbner en ny butik i Odense med luftige buketter og blomster af høj kvalitet.

Eksotiske blomster, moderne binderier og vilde åbningstilbud. Det kan du få, når magasins nye blomsterforretning Flowers X Lille Frøken Flora slår dørene op den 4. november.

Som navnet antyder åbner Lille Frøken Flora en ny butik i hjertet af Odense. I foråret lukkede Lille Frøken Flora sin blomsterforretning på Mageløs, fordi ejeren Camilla Kjærgaard Christjansen vil fokusere på at lave blomsterdesigns til bryllupper, brands og events. En beslutning Camilla ikke fortryder, idet Lille Frøken Flora i dag laver vilde blomsterdekorationer til filmscenen såvel som store bryllupper. Men hvad der allerede lagde på tegnebrættet, da Camilla låste døren for sidste gang i Mageløs var Flowers X Lille Frøken Flora i Magasin.

Camilla Kjærgaard Christjansen, der ejer Lille Frøken Flora. Foto: Lille Frøken Flora
Hyggebundter, bland- selv- blomster og moderne buketter

Magasin har tidligere haft et blomsterudsalg. Men når Flowers X Lille Frøken Flora åbner, kommer der til at være salg af eksotiske blomsterstilke og bundter af høj kvalitet.

-Vi kommer generelt til at have en høj kvalitet på vores blomster. Herefter vil prislejet blive lagt, så der er noget for enhver smag, forklarer Camilla.

En luftig buket lavet af Lille Frøken Flora. Foto: Lille Frøken Flora

Elskede du butikken Lille Frøken Flora i Mageløs, så er Magasins nye blomstermekka et besøg værd. For Camilla kommer til at fylde magasins entré op med blomsterbuketter i bedste Lille Frøken Flora- stil. I Odense blev Lille Frøken Flora kendt for at lave moderne, lette og luftige blomsterbuketter. En blomsterstilart, der står i kontrast til de traditionelle buketter, hvor blomsterne ofte er bundet sammen i en spændetrøje af grønne blade.

-En blomst har en stilk, som giver den bevægelse. Det gør den utrolig smuk og elegant. Men alt det smukke fjerner man ved at pakke den ind i en tæt rund buket, lyder det fra Camilla. 

Derfor kommer du til at kunne købe enkelte blomsterstilke i den nye blomsterforretning. Du vil fx kunne få de såkaldte ”hyggebundter”, som var en bestseller i Lille Frøken Floras blomsterbutik i Mageløs. 

Et hyggebundt er en simpel buket af smukke blomster sat uformelt sammen. Udover hyggebundter kommer du også til at kunne blande blomster, som du blander en pose bland selv- slik. For hos Flowers X Lille Frøken Flora vil du kunne købe blomster stykvis.

-Nogle blomster er så flotte i sig selv - og så behøver man ikke en masse andre blomster, for at det bliver kønt i vasen, forklarer hun.

Blomsterne i den nye forretning kommer fra Fyn og hele verden. Hvis Camilla ikke kan få blomster ved de lokale grossister på Fyn, så bruger hun hele verden som legeplads i jagten på at få specielle blomster til Odense.

En løsbunden buket af Lille Frøken Flora. Foto: Lille Frøken Flora.

Udover at have blomster og buketter kommer Flowers X Lille Frøken Flora også til at have finurlige stueplanter. De er nøje udvalgt af Camilla, når hun er på blomsterjagt. Netop de specielle planter var noget af det, som butikken i Mageløs var kendt for at have på hylderne. Det eventyrlige blomstereventyr med planter, blomster og buketter fortsætter i den nye blomsterbutik.

Camilla har lavet blomsterdesigns til et hav af bryllupper. Et af dem er bloggeren og realitystjernen Julie Von Lycks bryllup. Foto: Lille Frøken Flora

Lukkede hjertebarn for vild iværksætterrejse

Hvis det ikke gik dårligt, hvorfor tager du så butikken fra os?

Dette er blot en ud af et hav af kommentarer, som Camilla møder fra tidligere kunder. I foråret valgte hun at lukke butikken i Mageløs for at dedikere sin tid til at lave blomster til bryllupper, events og erhverv.

Siden hun lukkede butikken, har kalenderen været spækket med bryllupper og events. Udover at have lavet blomsterdekorationer til Nordisk Films biografsucces Jagtsæson 2, så står hun også bag flere blomsterdesigns til skuespilleren, danseren, tv-værten og iværksætteren Christiane Schaumburg-Müller, der er kvinden bag AIDA- stentøjet Raw.

Christiane Schaumburg-Müller midt i Lille Frøken Floras blomsterflor. Foto: Lille Frøken Flora

Når Camilla ikke lige holder barsel med datteren Siv, så er hun ved at starte et nyt søsterfirma op til Lille Frøken Flora. Blooming Tables er et firma, hvorfra du kan leje luksuriøs service, smukke due og flotte glas til events. Så sagt med Camillas egne ord går vanvittig godt for Lille Frøken Flora.

Men Camilla oplever alligevel at blive ramt af en skyldfølelse, når odenseanerne beretter om savnet af butikken i Mageløs. For i Odense er der ikke rigtig nogle blomsterhandlere, der binder buketter som Lille Frøken Flora gjorde. Sagt med andre ord. Camilla efterlod et tomrum, som endnu ikke er blevet fyldt ud. Det bekræfter de mange kommentarer og tilkendegivelser, som Camilla får, når hun går i Odense eller deler et opslag om Lille Frøken Flora på de sociale medier.

-Jeg kunne godt have hyret en bestyrer til at passe butikken. Men det vil kræve rigtig meget af mig, som vil tage tid fra Lille Frøken Flora. Og butikken var mit hjertebarn, som jeg har bygget det op fra bunden ene kvinde. Jeg er glad for at folk savner det, for så har jeg gjort noget godt. Derfor er samarbejdet med Magasin det helt rigtige kompromis for mig, idet jeg ikke skal stå for det hele selv, lyder det fra Camilla.

Det bliver buketter som disse, du kommer til at kunne købe i Flowers X Lille Frøken Flora. Foto: Lille Frøken Flora.

Da Camilla lukkede butikken i Mageløs lå samarbejdet med Magasin allerede på tegnebrættet. Flowers X Lille Frøken Flora er en gren af Lille Frøken Flora. Blomsterforretningen bliver drevet af en bestyrer, så Camilla kan fortsætte med at lave blomsterdesigns til events og erhverv i Lille Frøken Flora. Dog forsikrer Camilla, at alle bliver oplært i bedste Lille Frøken Flora- stil, så du altid får et stykke af hende med hjem, når du køber en blomst eller en buket.

-Jeg håber, at mange af mine gamle kunder fra Mageløs vender tilbage og besøger vores nye univers, afslutter Camilla.

Butikken åbner i første omgang som en pop up i Magasin i fire måneder. Hvis den bliver en succes skal den være en fast del af det luksuriøse varehus.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.