fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Seje kvinder bekæmper ensomhed og sætter Odense på verdenskortet

Del artikel:
Odense er fyldt med kvinder, der hver dag gør en forskel for Odense. I anledningen af at det i dag er kvindernes internationale kampdag, vil vi sætte ansigt på 7 af dem, der gør Odense til en fantastisk by.
Eva giver odenseanske vartegn et moderne pust Eva brænder for at skabe oplevelser i Odense. Udover at hun står bag et af byens mest populære festivaler – Roséfestivalen, så er hun kvinden, der sidder på et af Odenses vartegn: Odense Aafart. Efter at have siddet halvanden måned i direktørstolen ved Odense Aafart, lukkede Danmark ned for at mindste smiitterisikoen for coronavirus. For Aafarten betød dette en nedlukning uden nogen økonomisk redningskrans. Selvom Aafarten mistede en stor del af sit levegrundlag, tog Eva den beslutning, at en odenseansk tradition fra år 1882 ikke skulle gå ned på hendes vagt. Hun gav derfor Aafarten et moderne pust af nye oplevelser, som aldrig er set før i Aarfartens historie. Dette resulterede i nye oplevelser i Odense som mordgåder, skattejagter, gin og tonic cruise, portvinssmagning og meget mere på åen, som du kan opleve den dag i dag. Få hele historien om Eva og Aafarten her på Otown.
Sara hjælper udsatte børn og passer på byens traditioner De fleste kender nok Sara Ekknud Windell som dyrskuechef ved Det Fynske Dyrskue. Da covid19 ramte landet lavede hun Danmarks første digitale dyrskue efterfulgt at et hav af aktiviteter på dyrskuepladsen. Udover at Sara har holdt liv i byens gamle dyrkue, der ikke er blevet afholdt i 2 år pga. covid19, så er hun en kvinde, der giver udsatte børn og deres familier i Odense et bedre og mere indholdsrigt liv. Hun er nemlig formand i Red Barnet Odense, som hjælper sårbare familier i Odense ved at lave en masse aktiviteter i Odense.
Eva bekriger unges angst med ler og hæklenåle Med hæklenåle, strikkepinde og ler hjælper Eva unge ud af ensomhed. Håndværk er nemlig helbredende, hvis du spørger Eva. Det har hun vist på Kulturmaskinen, hvor hun kører flere kreative forløb med unge mennesker, der er ramt af ensomhed, angst og depression. Udover at hjælpe unge ud af psykisk mistrivsel, så driver hun lerværkstedet og tekstilværkstedet på Kulturmaskinen, hvor hun giver odenseanerne et kreativt pusterum.
Mette skaber kvindelige rollemodeller I en mandsdomineret IT og techbranche kæmper Mette Beck-Nielsen for at skabe diversitet. Som direktør i Technology Danmark i Odense, der tiltrækker, udvikler og fastholder talenter i tech og it- branchen, gør hun en kæmpe forskel for kvinderne. Hun står bl.a. bag IT- landsholdet i Odense, der skal inspirere flere kvinder til at uddanne sig indenfor programmering og softwareudvikling. IT-Landsholdet er 15 kvindelige rollemodeller fra de videregående IT/Tech-uddannelser, der igennem aktiviteter og individuelle historier viser vejen for andre piger i techbranchen.
Inge sætter Odense på verdenskortet Inge Fjord sætter Odense på Danmarkskortet, når hun hvert år uddanner nogle af Danmarks dygtigste danser på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense. Her giver hun passionerede unge mennesker en uddannelse samt en mulighed for at få adgang til de største dansescener i Danmark. Hun har skabt en af Odenses mest innovative læringsmiljøer for børn og unge, hvor dans, dannelse og bolig uddannelse danser sammen i en højere enhed - hvor historien fra dansktimen fortolkes med dansetrin såvel som stile i danskfilmen. Hvad Inge startede som nogle få lokaler i Vindegade, er i dag blevet en skole med over 100 elever, der dyrker deres passion for dans.
Cindy bekæmper ensomhed I Odense skal ingen føle sig ensomme. I hvert fald ikke når Cindy Louise Frederiksen er i nærheden. Hun startede den kreative café Bronx i Bolbro, fordi hun ville bekæmpe ensomhed i Odense. Med Bronx har hun skabt et univers, hvor du er en fællesskaber, når du træder ind ad døren.  I Caféen laver Cindy et hav af aktiviteter. Det kan være alt fra et sæbekursus til et jobsøgningsnetværk. Fælles for alle aktiviteterne er, at de samler odenseanere på tværs af alder, køn, baggrund, etnicitet mm.
Birgitte sætter Odense og kortfilmen på verdenskortet. Birgitte Weinberger står bag en af byens mest prestigefyldte festivaler – nemlig OFF - Odense International Filmfestival, der er Danmarks eneste oscarkvalificerede kortfilmsfestival. Udover at festivalen netop har sendt 3 kortfilm videre til en af verdens største filmpris, Oscaruddelingen den 28. marts, så brænder Birgitte for at udbrede kendskabet til kortfilmgenren. Under festivalen forvandler hun Odense til et filmmekka med gratis filmarrangementer for børn og voksne, hvor du kan møde nogle af Danmarks dygtigste filmfolk i Odense. Sammen med festivalen har Birgitte lavet den gratis streamingstjeneste Offstream.dk, som er spækket med kortfilm fra alle verdenshjørner. Film som hun sammen med skuespilleren Claus Riis Østergaard gør os klogere på i podcasten Kort er Godt. ‍ Illustrationen øverst er lavet af Julius Holmgaard.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.