fbpx
Skrevet af:
Natasja Kristensen
Journalist på Otown

Shop med god samvittighed: Byens genbrugsbutikker er fyldt med fantastiske tiltag

Del artikel:

Odense, en by, hvor bæredygtighed og genbrug blomstrer. Dyk ned i byens genbrugsscene, hvor hver genbrugsbutik fortæller sin egen unikke historie af genfundne skatte, bæredygtige valg og støtte til lokale og globale initiativer.

Lad os tage dig med på en rejse gennem Odenses genbrugsverden, hvor du vil opdage skjulte perler, vintagefund og muligheden for at gøre en positiv indflydelse på både din stil og miljøet. Lad os udforske en række af de genbrugsbutikker, der giver Odense sin karakter og bæredygtige sjæl.

1. Butik Karma

Denne genbrugsforretning har siden 2018 været et hit i Odense. Denne oase af bæredygtighed er fyldt med genbrugsvarer og vintagefund, dermed tilbyder Butik Karma en shoppingoplevelse i top. Tag et smut ind forbi butikken, og lad dig inspirere til en grønnere og stilfuld livsstil.

Find dem her:

Victoriagade 40, 5000 Odense

2. Reshoppit

Reshoppit er din destination for moderne og miljøvenlig shopping. Med et meget bredt udvalg af genbrugstøj og accessoires, samt omgivelser i ægte newyorker stil, forbinder butikken dig med kvalitetsvarer og skaber en cirkulær modeoplevelse. Reshoppit kæmper for at fremme et sted hvor du kan handle med god samvittighed og støtte genbrugens positive indflydelse på vores miljø.

Find dem her:

Thriges Plads 5, 5000 Odense.

3. Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en hjertevarm organisation, der dedikerer sig til at støtte mødre og familier i nød. Med et bredt spektrum af støttetilbud, herunder genbrugsbutikker, skaber Mødrehjælpen en tryg base for familier i vanskeligheder. Butikkerne byder på kvalitetsgenbrug til rimelige priser, og indtægterne går direkte til velgørende formål. Hos Mødrehjælpen handler det ikke kun om varer, men om at give håb og støtte til dem, der har brug for det mest.

Find dem her:

Skibhusvej 66, 5000 Odense
Kongensgade 64, 5000 Odense 

Genbrugsbutikker i Odense - guide - otwn

4. Mission Afrika

Mission Afrika er en humanitær organisation med fokus på at forbedre livet for sårbare samfund i Afrika. Gennem projekter inden for uddannelse, sundhed og bæredygtig udvikling arbejder Mission Afrika målrettet for at skabe varige forandringer. Organisationen driver også genbrugsbutikker, hvor lokalbefolkningen kan støtte velgørenhed ved at købe og donere varer.

Find dem her:

Rugårdsvej 191, 5210 Odense.
Vesterbro 53B, 5000 Odense.

5. Kanalje Vintage

Her dykker du ned i en tidslomme med et bredt og nøje udvalg af rent guld fra Berlin. Denne vintagebutik skaber en nostalgisk atmosfære, hvor du kan udforske mode og indretning fra forgangne æraer. Butikken er placeret i en af Odenses hyggeligste gader, vintappestrædet. Træd ind i butikken og oplev en verden af personlighed og autenticitet, hvor hvert fund fortæller sin egen historie.

Find dem her:

Vintapperstræde 11, 5000 Odense

6. Genbrugshallerne

Genbrugshallerne er et paradis for dem, der søger skatte i genbrugens verden. Disse store haller byder på et væld af genbrugsguld, lige fra møbler og elektronik til tøj og bøger. Med et imponerende udvalg af varer tilbyder Genbrugshallerne en miljøvenlig shoppingoplevelse. Her kan du lade dig inspirere af genbrugstankens kreativitet og bæredygtighed, samtidig med at du støtter genbrugens vigtige rolle i at mindske vores samlede miljøpåvirkning.

Find dem her:

Rødegårdsvej 182, 5230 Odense

7. Danmission

Danmission er en velgørende organisation med en global vision om at skabe positive forandringer. Gennem humanitære projekter, udviklingsinitiativer og nødhjælp arbejder Danmission målrettet for at forbedre livet for udsatte samfund rundt om i verden. Når du handler hos Danmission, er du med til at sikre et bedre livsgrundlag for nogle af verdens fattigste mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten. Overskuddet fra deres butik går nemlig blandt andet til sommerlejre for børn og arbejde med dialog imellem forskellige trosretninger.

Find dem her:

Thriges Plads 1, 5000 Odense
Vindegade 24, 5000 Odense

Genbrugsbutikker i Odense - guide - otwn

8. Røde Kors

Selvfølgelig har Odense, såvel som mange andre byer en eller to røde kors butikker. Røde Kors er ikke blot en genbrugsbutik, men en solidaritetsdestination med en hjertevarm mission. I Røde Kors' genbrugsbutikker kan du finde alt fra tøj og møbler til bøger og accessories, alt sammen med en historie af omsorg og støtte. Indtægterne fra salget går direkte til Røde Kors' humanitære arbejde, der strækker sig fra nødhjælp til sociale indsatser.

Find dem her:

Fjordgade 9, 5000 Odense
Østerbro 36, 5000 Odense

9. Blå kors

Ingen Røde kors uden Blå Kors. Det er et fællesskab med socialt ansvar og bæredygtighed. Hver genstand i butikken er en mulighed for at støtte organisationens sociale projekter og hjælpe dem, der har brug for det mest. Træd ind i Blå Kors Genbrug og lad dig inspirere af bæredygtighed, medmenneskelighed og en verden af genbrugsfund med formål.

Find dem her:

Thriges Plads 7, 5000 Odense

10. Reden

Reden Genbrug er en kilde til støtte og forandring. Bag hver genstand ligger en historie om styrke og håb, da indtægterne går direkte til at støtte Redens arbejde. Hvert stykke købt genbrugsskat vil ikke kun tilføje personlighed til dit hjem eller garderobe, men det vil også aktiv støtte Redens mission om at hjælpe og støtte kvinder og deres børn i sårbare situationer. Så næste gang du træder ind i Reden Genbrug, ved du at din shopping oplevelse gør en forskel i livet for andre.

Find dem her:

Overgade 46, 5000 Odense

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over februar-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over januar-måned, så skal du læse med lige her.
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over december-måned, så skal du læse med lige her.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.