fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
1. marts 2023

Skal aldrig være det samme: Hvis det ligner noget fra tidligere, har vi fejlet

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Wesley Boyd

Videokollektivet Palm Pictures består af tre venner, der elsker det danske rap- og hiphopmiljø, som de ønsker at samle omkring deres musikvideoer og produktioner.

I København sidder tre odenseanere i en lejlighed og har det for fedt. De har nemlig noget til fælles. Daniel, Mark og Peter elsker dansk rap- og hiphopmusik. Så meget, at de har lavet et videokollektiv, Palm Pictures, hvor de laver musikvideoer for en masse danske upcoming kunstnere.

Med udgangspunkt i, at folk vil se videoen mindst to gange, en såkaldt ’replay-value’, samler gutterne bag Palm Pictures hiphop- og rap-interesserede video- og branchefolk til at skyde musikvideoer landet over på fede locations med masser af fart på.

- Mig og Mark lærte hinanden at kende på filmhøjskolen og var faktisk de eneste to fra Odense, hvilket vi ikke vidste første gang vi hilste på hinanden. Vi beskæftigede os mest med kortfilm og dokumentarer men fandt ud af, at vi begge havde passion for musikvideoer og begge havde lavet nogle før vi tog på højskole, fortæller Daniel Barbisan til otwn og bliver suppleret af sin medstifter Mark Strehlow:

- Hvis vi selv kunne lave musik, så var det den slags musik, som de kunstnere vi arbejder med laver, vi ville lave. Men det kan vi ikke. Endnu. Så vi måtte finde en måde hvorpå vi kunne komme ind i og bidrage til urban-kulturen i Danmark. Og det kan vi via vores passion for video. Så vi har skabt et fedt community med en masse fede mennesker, der tager med os på shoots for enten at hjælpe med lys, påklædning, film, sceneopsætning og alt andet der skal til for at lave en fed video.

Navnet ’Palm Pictures’ kom af en brainstorm under coronanedlukningen, fordi de gerne vil brande sig med farverige, eksotiske og sprudlende billeder og videoer, det skulle være sommerligt og moderne, hvilket også afspejles i deres logo. Og det er blandt andet med disse tanker, at de planlægger og filmer deres musikvideoer for diverse hiphop, rap og R’n’B-kunstnere. Det skal være hurtigt, til at forstå og uden gentagelser.

Palm Pictures filmer musikvideo for RH - otwn
Palm Pictures-family, der filmer en musikvideo for rapperen RH. Foto: Wesley Boyd

”Familien” med på tur

Hele deres community af interesserede filmfolk har drengene valgt at kalde for ”Palm Pictures Family”. De har samlet dem i en Facebook-gruppe, som jævnligt vokser sig større, jo flere folk de finder til at tage med ud og skyde musikvideoerne. Mange er kommet ind i gruppen på grund af netværk blandt dem, der først var med og på den måde har de alle opbygget et fællesskab om noget de synes er fedt.

Derfor bliver de også alle jævnligt inviteret med ud til at skyde musikvideoer, alt efter hvilke kompetencer der er brug for – og hvem der ellers har lyst til at tage med på tur og hygge og have det sjovt.

- Vi har eksempelvis lavet musikvideoen til Mund de Carlos ”Herfra”. Han kom med en række steder, han har befundet sig på over hans opvækst, og så valgte vi 12-13 forskellige steder, som vi skulle filme på. Så vi fløj fra den ene lokation til den anden med alt udstyret i metroen og gennem gaderne alle sammen. Vi havde en masse nye med på det tidspunkt, så det var ret sjovt at være en del af, og de får på den måde også en masse erfaring og læring med i forløbet, siger Daniel Barbisan til otwn.dk og fortsætter:

- Så det hele resulterer i nogle hyggelige dage, hvor folk har det godt, snakker sammen, hygger sammen og spiser sammen. Det skaber et megafedt bånd mellem os alle, at vi får de her særligt og faktisk ret specielle oplevelser. Derfor ser vi det som vores familie.

Palm Pictures har allerede masser af nye videoer og koncepter i støbeskeen for 2023, hvor de blandt andet vil gøre mere ud af deres vision om at hjælpe upcoming kunstnere både inden for video og musik. De har blandt andet allerede udgivet videoer for Filuka og MADMANMAX.

Her kan du se noget af det, videokollektivet Palm Pictures har lavet gennem 2022:

Billederne herunder er af Palm Pictures + deres 'Family', som er ude og filme musikvideoer for henholdsvis rapperen RH og MADMANMAX + et billede af de tre founders. Billederne er taget af Wesley Boyd.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i marts 2024
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over marts-måned, så skal du læse med lige her.
GUIDE: Events på DYNAMO marts 2024
 | 
Er du til cirkus og nyteater, så vil du elske DYNAMO. Her kan du opleve alverdens verdensklasse forestillinger fra aktører og kompagnier fra ind- og udland hele året rundt.
GUIDE: Event på Studenterhus Odense marts 2024
 | 
Studenterhus Odense byder hver måned folk inden for, hvor man kan få lov til at studere i fred, få en billig kop kaffe eller deltage i et af deres mange, fede events.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.