fbpx
10. december 2022

Smag juleburger og brunkage-milkshake i Rosengårdcentret

artikel
 | 
Foto: 
The Burger Concept
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Burgerbaren The Burger Concept har opfundet en populær julemenu, som storroses af fødevareekspert.

Ribbensteg krydret med nellike og appelsin i en burger, som du skyller ned med en milkshake, der smager af brunkage. Det kan du opleve, hvis du besøger The Burger Concept i Rosengårdcentret. Burgerbaren har nemlig opfundet en juleburger med tilhørende brunkage- milkshake. En julemenu, som er blevet utrolig populær.

-Vi plejer under normale omstændigheder at sælge mere i december end i en gennemsnitlig måned, men vi er alligevel overrasket over den positive modtagelse af vores juleburger. Kunderne er i høj grad åbne over for at afprøve konceptet, og vi forventer, at omkring 20 procent af vores kunder vil bestille en juleburger i år, siger Simon Franck, der er medejer The Burger Concept.

Hvorfor juleburgeren er blevet så populær, er der en videnskabelig forklaring på. I hvert fald hvis du spørger Michael René, der er fødevareekspert og lektor i sensorik og fødevareteknologi ved Københavns Professionshøjskole. Burgeren rummer nemlig det, han betegner som de seks kulinariske succesfaktorer krydret med lidt genkendelsesglæde.

-En juleburger opfattes af mange som smagfuld og delikat, fordi den ligesom hotdoggen allerede har alle grundsmagene for at blive en succes. Vi får for eksempel det salte fra flæskesværene, umami fra kødet, det søde fra brødet, det fede fra sennepsmayonnaisen, det syrlige fra pickles og det bitre fra rødkålen. Burgeren indeholder både bløde og knasende elementer, og det tiltaler ganen, siger Michael René og tilføjer:

-Følelser og smagsoplevelser er forbundet via det samme center i hjernen, og det faktum, at burgeren indeholder klassiske julesmage, vækker typisk positive følelser forbundet til julen og den velkendte danske julemad. 

Du finder juleburgeren og brunkagemilkshaken i Rosengårdcentrets Food Avenue, hvor The Burger Concept holder til. The Burger Concept har åbent fra klokken 10.00 – 21.00 alle dage.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.