fbpx
Magnus Monrad
Journalist på Otwn
13. juni 2023

SMYKBAR udvider med ny butik: Næste stop, Odense

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
Smykbar

SMYKBAR åbner i Odense og glæder sig til at sprede deres koncept ud til endnu flere danskere, når de slår dørene op for deres nye lokaler i Vintapperstræde.

Placeringen er helt genial, hvis du spørger Nina og Noah, mor og søn, der står bag konceptet bag SMYKBAR. I Vintapperstræde slår de torsdag den 15. juni dørene op for odenseanerne, og de har længe glædet sig til det. De har to godt udnyttede etager, hvor der er plads til masser af gæster, der gerne vil forbi og lave deres egne smykker.

- Det er simpelthen så hyggeligt et område. Vi er jo nye her, men er sikre på, at odenseanerne elsker det i forvejen, lige så meget som vi er begyndt at gøre det. Det er så hyggeligt med de mange andre små butikker og caféer rundt om, og så har vi to etager, hvor vi kan få vores besøgende ind og sidde i smukke og rolige rammer, fortæller Nina Middelboe til otwn.

Nina har sammen med sin søn Noah startet det spritnye koncept op i København, hvor de har to butikker. Tidligere har de åbnet en butik i Aarhus og er nu klar til at indtage Odense. Noah har altid været kreativ. Lige siden, han var helt lille, har han lavet sine egne smykker, og da han som 14-15-årig tog hobbyen op, opstod der en idé.

- Han var begyndt at tage på café med sine venner og efterlod alt sit rod med at lave smykker derhjemme. Så en dag spurgte jeg, om han ikke kunne tage det med på caféen med sine venner, og så var det bare som om, der lød et klik i begge vores hjerner. Det ledte til, at vi begyndte at tænke meget over, hvordan sådan et koncept kunne blive til, og hvordan vi ville kunne skabe en forretning om det koncept, siger Nina.

Det hele skete under coronanedlukningen, hvilket gav mor og søn masser af tid til at tænke sig om, få hjælp fra netværk og få alt på plads til, at når ting begyndte at åbne op igen, så kunne de åbne op med det. Så i efterårsferien i 2020 åbnede SMYKBAR for første gang på Frederiksberg, og da det så blev december, måtte de lukke ned igen sammen med resten af landet. En lille forpremiere, kan man måske kalde det.

- Vi nåede det lige, men vi har jo sådan først for alvor være i gang siden april 2021. Men siden da har der også været fart på. Nu har vi både en butik på Frederiksberg, en på Østerbro, en i Aarhus og nu en her i Odense.

Nina og Noah fra Smykbar i Odense - otwn
Noah og Nina. Foto: Smykbar

Lav dine egne smykker i alverdens farver

Konceptet er egentlig meget simpelt. Man køber en basispakke for et armbånd, en halskæde, en ørering eller en ankelkæde, og så har man både selve båndet og adgang til en lang række flotte glasperler i alle farver, som man kan tænke sig. Derudover er der mulighed for at tilkøbe ekstra tilbehør som ægte ferskvandsperler eller ædelstene.

- Det er Noah der tager sig af det kreative, han står for indkøbe af de ting, vi sælger og så står han for vores sociale medier. Alt det har han helt styr på, og så tager jeg mig lidt mere af det administrative omkring at drive en virksomhed, siger Nina.

Udover smykker kan man også få lidt forfriskninger i form af blandt andet rigtig baristakaffe, chailatte fra David Rio og varm kakao med rigtig belgisk chokolade og skummet mælk.

- Vi går meget op i, at alt hvad vi laver er af god kvalitet og ser godt ud og smager godt. Perlerne er vildt flotte, og drikkevarerne smager virkelig, virkelig godt, forklarer hun.

Nina og Noah fra Smykbar i Odense - otwn
Foto: Smykbar

Modtog flere hundrede ansøgninger

Noget tyder på, at SMYKBAR allerede kan se frem mod en spændende og travl start. For allerede inden de havde sat holdet af ansatte, havde de modtaget omkring 400 ansøgninger til de forskellige positioner i butikken. Så det kan vist roligt siges, at det nye og unikke koncept er ganske populært – også allerede i Odense.

- Folk har taget rigtig godt imod os i de andre byer, og SMYKBAR er blevet noget, som folk taler om. I Aarhus er vi også blevet nomineret som ”Byens bedste nye sted”, som snart bliver afgjort, og det er vi superglade og taknemmelige for. Men vi gør også meget ud af, at vi leverer en oplevelse, som man ikke kun nyder mens man er der, men som man også tager med sig videre i form af smykket og forhåbentlig et godt minde, der også gør, at man vil komme igen, fortæller Nina Middelboe til otwn.dk.

Men med succeserne i de andre byer, er det heller ikke underligt, at SMYKBAR allerede har samlet lidt af et publikum i Odense. Faktisk har flere odenseanere kontaktet SMYKBAR for at høre, hvornår de ville åbne en butik i byen.

Og nu får de muligheden. Både i butikken, men også senere på måneden under Tinderbox. Her kommer de til at have en løbende workshop, hvor man kan komme og få en lille pause og slå hovedet fra, inden man skal videre og høre mere musik. Et tiltag de også oplevede succes med under Northside Festival med deres ansatte i Aarhus.

Alle billeder herunder tilhører Smykbar.

Spændende relaterede artikler

GUIDE: Odenses koncerter i oktober 2023
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense hen over oktober-måned, så skal du læse med lige her.
Art of otwn: Junior Brown kommer hjem til Odense
 | 
Den jamaicanske musiker Junior Brown vender tilbage til Odense for at give et show til DANCE på Frølageret den 29. september.
Klar til julefrokostsæonen: Bordeaux serverer godt håndværk med masser af smag
 | 
På Brasserie Bordeaux står Brian Grensteen i spidsen for køkkenet og udviklingen af årets julefrokostmenu. På trods af sine mange års erfaring fra branchen, glæder han sig stadig som et barn juleaften til den kommende julefrokostsæson.
artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.