fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Odense har fået en ny juice-bod. Juice-vogn, om man vil. Og det har byen ifølge vognens fører manglet i noget tid for at følge med byer som København.

For fire-fem måneder siden, gik Ali Bechtawi en tur i Munke Mose og nød solen skinne. Men selvom han egentlig er loyal kaffedrikker, kunne han godt bruge noget koldt og friskt. Som et glas juice eller limonade. Markedet for juice og limonade begrænser sig dog hurtigt kun til de caféer, der har åbent for take away i øjeblikket. Og altså ikke som en stand eller vogn, som man ofte ser i bybilledet med fx varm kaffe, te og kakao.

Så da Ali Bechtawi kom hjem og undersøgte markedet, gik det op for ham, at der ikke fandtes en juice-vogn i Odense. Og så tog han beslutningen om, at den skulle han da selv stå for, så.

- Jeg syntes, at det manglede, undersøgte hvad det kostede og valgte at investere de penge, jeg har tjent som sælger de sidste par år. Så nu har jeg min egen juicevogn, fortæller Ali Bechtawi til OTOWN.

Så fra den 1. april har du kunne finde O-town Juice i hjertet af byen nede ved Munke Mose. Det er nemlig vigtigt for Ali Bechtawi at være der, hvor folk er. Og på en lækker solskinsdag i Odense, så er det helt sikkert Munke Mose.

- Jeg har fået inspirationen til det fra København. Men hvorfor skulle det ikke kunne lykkes i Odense? Når solen skinner, så kommer folk altid ned til mosen. Og at være centralt er en vital del af det at drivesådan en vogn, siger han.

Efter den første uges tid, har Ali Bechtawi oplevet blandede følelser men masser af positiv opbakning omkring Odenses nye juicevogn. For selvom han havde håbet på, at flere havde besøgt ham og vognen, så har de folk, der har været forbi, været meget søde og positive omkring, at O-town Juice nu har plads i mosen. De har nemlig bekræftet Ali Bechtawi i, at sådan en vognvirkelig har manglet i byen.

Ejeren af O-town Juice havde håbet på flere gæster i påsken, har han ikke mistet modet. Han har store forhåbninger og forventninger til fremtiden. For lige nu handler det ikke om at skulle tjene penge, men derimod om at skabe sig et navn. Så selvom alle der har været forbi, ikke har købt noget, har de været søde til at stoppe op, beundre vognen og fortælle Ali Bechtawi, at de gerne vil komme forbi, når vejret bedre og temperaturen stiger. Og det er lige præcis det, han håber på.

- Jeg regner med, at jeg kommer til at stå ved vognen hele sommeren, så jeg kan få noget erfaring og få det hele ordentligt op at køre. Jeg vil hellere skabe mig et navn inden for den her branche, end at tjene en masse penge til at starte med. Jeg vil have, at når folk ser min juicevogn, så tænker de på friskpresset juice og lækker frisk limonade, forklarer Ali Bechtawi til otown.dk.

Samtidig er Ali Bechtawi bevidst omkring, at folk går op i miljø og sundhed. Derfor er det særligt vigtigt for ham, at folk kan smage, at det de køber er friskpresset, og at de kan se det blive lavet lige for øjnene af dem. Derudover har han både bæredygtige beholdere, kopper og sugerør. Men selvom juicen ikke er økologisk, er det et mål til fremtiden. Og fremtiden håber han ser lys ud, så han kan få sat flere juicevogne i verden hen over Fyn.

- Det er ikke mit mål at vokse så meget, at jeg skal have min egen butik. Det er på en måde lidt oldschool, og de ligner allesammen hinanden. Nej, jeg vil hellere have flere juicevogne forskellige steder. Og så håber jeg, at alle føler sig velkomne. Jeg har bevidst valgt at sælge mineprodukter uden alkohol, så alle, unge som gamle, kan komme forbi og få en kop med, afslutter han.

Nu skal I dog ikke tro, at dette opslag bare er ananas i egen juice. Pun totally intended. På trods af, at OTOWN og O-town Juice lyder som to ting, der er drives af de samme, er dette ikke tilfældet. Vi har dog alligevel det til fælles, at vi brænder for byen. Brænder for Otown og de nysgerrige odenseanere.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.