fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Når man elsker det man laver, kan det føles som en leg. Stina Emilie Thinnesen holder meget af at arbejde med kommunikation og har en forkærlighed for at fortælle andres historier – så meget, at hun også gør det i sin fritid.

Vi ville egentlig have mødtes i loungen hos Hotel Odeon, hvor jeg efterhånden har lavet en del interviews. Men fordi de havde julelukket, blev Stina og jeg enige om at mødes på Nelle’s for enden af Overgade og Nedergade. Det er rimelig koldt, så varmen på den hyggelige café falder i god jord hos os begge, da vi sætter os foran et af vinduerne og får en kop varm kakao.

Stina Emilie Thinnesen er tilflytter af to omgange, men har forelsket sig så meget i byen, at hun på trods af en flytning til Esbjerg valgte at komme tilbage med sin lille familie, fordi Odense, som hun selv beskriver det, føles som hjem.

- Det er en virkelig hyggelig by. Jeg har efterhånden flyttet en del gange i mit liv, og få gange har det lykkes mig at finde den følelse af at føle sig ægte hjemme. Den har jeg heldigvis fundet her, så nu er der ikke længere tvivl om, hvor jeg skal bo, fortæller hun til otwn og fortsætter:

- Når man har flyttet meget i både ind- og udland, mærker man hurtigt om ”den er der”, og jeg er så glad for at have fundet den følelse i så skøn en by som Odense. Det er her min familie og jeg vil blive.

Samtidig synes hun det er helt perfekt, at byen ligger så centralt i landet, hvilket gør det nemt for hende i forhold til sit freelancearbejde for sin egen lille kommunikationsvirksomhed, Thast Kommunikation. Her arbejder hun med alverdens kommunikationsopgaver for en række kunder, der befinder sig rundt om i Danmark.

Stina Emilie Thinnesen fra Thast Kommunikation - otwn
Foto: YourBlitz

Har altid elsket sprog

For Stina har altid interesseret sig for sprog. Hun elskede danskfaget i skoleregi og har altid været motiveret, når det kom til at skulle skrive stile og have diktat. Det er noget, hun altid har haft relativt nemt ved modsat fag som matematik og fysik.

- Jeg har altid elsket skriftlig kommunikation, men jeg har først meget sent opdaget, at det var noget, jeg kunne uddanne mig inden for. Så jeg var både guide hos Star Tours og kontorelev i Justitsministeriet lige efter handelsgymnasiet, fordi jeg ikke vidste hvilken vej, jeg skulle gå, hvis jeg skulle på universitetet. Jeg nåede også at læse til pædagog i et år, inden jeg forsøgte at søge ind på IVK på SDU i Slagelse, hvor jeg er fra.

- Da jeg var færdig med bacheloren, som jeg synes var ret sjov at læse, tænkte jeg slet ikke over at skulle tage en kandidat. Jeg kommer ikke fra en akademisk familie, så det med at have troen på at man faktisk godt kan tage en lang videregående uddannelse, skulle jeg grave lidt længe efter. Derfor arbejdede jeg som marketingkoordinator på Nørrebro, inden jeg året efter tog tilløb og søgte ind på kandidaten, som også gik rimelig smertefrit, fortæller Stina med et smil og tager en tår af sin kakao.

Efter endt uddannelse har Stina både været på barsel og igennem et job på et bureau, læst en Sports Managementuddannelse i Aarhus i weekenderne og været kommunikationsansvarlig ved et internationalt tøjbrand. I sidstnævnte stilling blev det hendes ansvar at skabe et kommunikationsteam med en e-handelsmanager, en grafiker, en fotograf og den daglige drift i teamet.

Men her indså hun, at hun drømte om flere historiefortællinger og mere tid derhjemme. Så hun sagde op, brugte et par måneder på at mærke efter, hvad hun gerne ville, og sprang så ud som selvstændig i sin egen lille virksomhed, Thast Kommunikation.

Stina Emilie Thinnesen fra Thast Kommunikation - otwn
Foto: YourBlitz

Driver eget frivilligmagasin

I Danmark er rigtig mange organisationer og foreninger drevet af dedikerede, frivillige kræfter. Det kan for eksempel være Red Barnet Ungdom, Hjerneskadeforeningen, GirlTalk, Blossom, TUBANU og Vores Fælles Historier. Disse foreninger har otwn skrevet om gennem det sidste års tid, og passionen for at fortælle historier om frivillige besidder Stina Emilie Thinnesen også.

Derfor har hun etableret sit eget frivilligmagasin ”F For Frivillig”, hvor hun fortæller historier om frivillige personer fra hele landet. Formålet er at informere og inspirere flere om- og i frivilligt arbejde, gennem de frivilliges egne fortællinger.

- Det er en omfattende men helt igennem fantastisk proces at lave et magasin som F for Frivillig. Jeg har selv dyrket meget frivilligt arbejde og har bl.a. været i Polen i tre uger på en sommerlejr for børn og unge, og inden F for Frivillig var jeg mentor i et halvt år for en ung pige gennem Red Barnet. Derfor giver det god mening for mig at fortælle andre frivilliges historier på frivillig basis, når nu det er to ting, mit hjerte banker for. Heldigvis har jeg fået en lille håndfuld gode samarbejdspartnere og frivillige skribenter, der hjælper med at samle det hele og gøre processen nemmere, siger hun.

- Jeg kører hele landet rundt for at tale med folk, og det tager en masse tid ud af en hverdag med arbejde og familieliv, men det er virkelig noget, jeg brænder for. Jeg kan også mærke, at de frivillige og deres foreninger er meget taknemmelige for, at vi vil skrive om dem, og det er bl.a. også det, der giver mig lyst til at blive ved med at lægge kræfter og tid i projektet.

Magasinet udgives 2-3 gange årligt med 5-8 historier om passionerede ildsjæle, der dedikerer tid i deres liv til at hjælpe andre frivilligt i en hvilken som helst forening. Det eneste krav for at medvirke er, at man er aktiv frivillig.

- Derudover giver det mig et socialt aspekt ved at komme ud og møde nogle mennesker og udvide mit netværk. Jeg er ret socialt anlagt, så det er en god og rar måde at være social på, når man får lov til at gå i dybden med folks fortællinger og høre om nogle personers liv, som man ellers ikke ville få lov til at lære at kende, hvis ikke det var for F for Frivillig.

Lige nu er der fire frivillige skribenter og en grafiker på F For Frivillig, men der er stadig plads til flere, så der kan komme flere fortællinger ud.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.