fbpx
30. august 2022

Store ambitioner: Semesterstartsfesten skal igen slå rekorder

artikel
 | 
Foto: 
Syddanske Studerende
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.

Sidste år kunne vi endelig slippe os løs og feste i efteråret, da samtlige restriktioner forsvandt. Det passede perfekt lige op til studiestart, hvor SDU’s famøse semesterstartsfest skulle afholdes for alle nye og gamle studerende.

De studerende hungrede efter at komme ud og hygge sig sammen, så allerede en uge inden festen, kunne foreningen bag Semesterstartsfesten, Syddanske Studerende, melde udsolgt og glæde sig til at få 5.000 studerende ud på deres festplads. De fik dog bevilling på at måtte sælge 1.000 ekstra billetter, som blev sat til salg og udsolgt igen på kun få dage.

Det betød, at de slog samtlige tidligere rekorder på både omsætning og besøgstal. En stime som arrangørholdet håber på at holde kørende, da de har udvidet festpladsen markant og samtidig håber på op til 2.000 flere studerende, end der var forbi sidste år.

semesterstartsfesten-otwn
Foto: Jacob Fredegaard Hansen

Ny chefarrangør bliver lært op

Selvom folk har fået stillet deres festivaltørst hele sommeren, så håber arrangørgruppen nu på at bygge yderligere på festen og gøre den større end nogensinde.

- Vi har oppet os på alle parametre, fået hjælp ude fra samt fra tidligere arrangører og håber på at kunne samle omkring 8.000 studerende på pladsen. Pladsen er blevet markant større, vi har flere små arrangementer i løbet af dagen, fået flere barer, et stjernespækket program på scenen og så håber vi bare på, at det bliver den vildeste fedt nogensinde, siger årets chefarrangør, Louise Rasmussen, til otwn.

Louise overtager posten fra Gustav Emil Hansen, der har været chefarrangør til de to foregående fester. Men han har dog ikke sluppet posten helt. Han var både med til at booke musik, lægge budget og har oplært Louise i stillingen gennem hele processen, så hun kan stå på egne ben næste år.

Til dagligt læster Louise HA Erhvervsøkonomi og International Business på 5. semester. Derudover er hun i år koordinerende tutor på sit studie og har så samtidig overtaget stillingen som chefarrangør for Danmarks største studiestartsfest.

Hun har altså været med til at planlægge festen, der skal prøve at overgå sidste års store succes.

Det foregik dog ikke uden problemer, da det var et større antal gæster, end foreningen først havde regnet med og planlagt festen ud fra. Så det skabte lange køer ved indgangen og til de forskellige barer, hvilket skabte frustration hos de gæstende studerende.

- Vi har arbejdet utroligt meget på pladsen i år for at sørge for, at vi ikke kun kan rumme lige så mange som sidste år, men faktisk endnu flere. Så vi håber, at folk er friske på at give det en chance, for vi har virkelig arbejdet hårdt på at optimere det hele, siger Louise Rasmussen.

semesterstartsfesten-otwn
Foto: Jacob Fredegaard Hansen

Ekstraordinært fedt program

Semesterstartsfesten 2022 starter allerede kl. 14 lørdag den 3. september, og her håber Louise Rasmussen, at folk er klar på at møde op. De har nemlig planlagt et ekstraordinært fedt program, der skal være med til at hive de studerende tidligt ud på pladsen, inden festen for alvor starter, når de første store kunstner går på ved 17-tiden.

- Vi har booket musikbanko med de vildt sjove Bingobruvs, som kommer helt fra København for at underholde og dele fede præmier ud til deltagerne. Derudover er der ekstraordinært billige øl og faktisk også gratis øl til nogle af de første, som man kan bruge til at spille beerpong med. Og så kommer der en studerende fra SDU og spiller lidt musik, inden der går en DJ på i festteltet, forklarer Louise Rasmussen.

Derudover er der booket et fedt line-up af musikere på deres hovedscene, hvor blandt andet Jung, Tobias Rahim, Noah Carter og KATO kigger forbi i løbet af aftenen.

Foto: Syddanske Studerende

Silent Disco er også et fænomen, der er blevet særligt populært henover de seneste par år, og det har være repræsenteret til de sidste par semesterstartsfester på SDU. Og i år er ingen undtagelse. Derudover vil der være mulighed for at spille beerpong, ølbowling og meget andet på pladsen, som også har et festtelt og et område med madboder inklusiv flere store barer, hvor man kan stille tørsten i alt fra øl til drinks.

- Vi glæder os utroligt meget til at holde festen. Vi har allerede solgt omkring halvdelen af billetterne, så folk skal til at skynde sig, hvis de vil nå at komme med. Derudover søger vi også stadig frivillige, som kan hjælpe med indgangen og at stå i bar samt at sætte pladsen op og tage den ned igen, afslutter Louise Rasmussen til otwn.dk.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.