fbpx
Foto:
15. november 2021

Støt kulturen og glem ikke Kongensgade

artikel
 | 
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Støt kulturen og glem ikke Kongensgade

Del artikel:

OTOWN giver her en stemme til den gængse odenseaner, inden for et bestemt område, for at høre, hvad de håber, Odenses kommende byråd kommer til at arbejde fokuseret med i den kommende valgperiode.

Det er ikke altid nemt at blive hørt, de steder man gerne vil høres. Derfor har OTOWN udvalgt en masse mennesker inden for en masse områder, som kan få lov til at fortælle, hvad de håber, det kommende byråd har fokus på i deres valgperiode efter de kommende kommunalvalg.

Denne gang har vi haft fat i tre personer, der står bag kulturelle oplevelser i Odense ( mad, musik og teater) direktøren fra Odense Teater,

Understøt eksisterende kunst- og kulturoplevelser

-Jeg synes, at det er rigtig godt og vigtigt, at der kommer fokus på et øget tilskud til kunst og kultur i Odense Kommune. Det er min helt klare opfattelse, at man vil få mest for pengene ved at understøtte de allerede eksisterende aktører i kommunen. Det kunne f.eks. være ved at give tilskud til at skolebørn kunne komme billigere i teatret. Det kunne også være at give tilskud til ekstraordinære forestillinger, koncerter eller lign. Det kunne være et stort internationalt gæstespil f.eks., som kun kan lade sig gøre med ekstra midler, fortæller Jacob Schjødt – Direktør ved Odense Teater

Anerkend Kongensgade  

- Vi ville blive glade for at den ende af Kongensgade vi bor i, vil blive lige så anerkendt som resten af gågaden. Fx: Det er desværre oppe i vores ende hvor der stadig er biler der kører som sindssyge, fordi der bliver nægtet at lave vejbump.Vi har statuer stående der hæmmer vores udeservering grundet kørsel og minimumsafstand til disse. Når der laves festivaler/ andet, sker der desværre aldrig noget oppe i vores ende, fortæller Michelle Hemme – ejer af HOS Restaurant

Spar ikke på kulturen

- Coronatiden har med al tydelighed vist, hvor meget kultur fylder i menneskers hverdag og hvor vigtig den er for et samfund. Der er ligeledes mere og mere fokus på at kultur/sport hænger uløseligt sammen med sundhed, både mentalt og fysisk. Derfor er det min forhåbning, at det kommende byråd ikke vedtager yderligere besparelser på kulturens relative få midler.

Der er været mange stærke indsatser i kulturen de seneste mange år fra mange forskellige aktører. For byens udvikling er det derfor vigtigt, at der er en ambitiøs indsats/strategi, der fastholdes og udvikles i samarbejde mellem aktør og kommune.

Der forventes mange nye gæster til byen ifm. det nye Eventyrhus, og det er derfor oplagt at den øvrige spændende kultur i byen får den opmærksomhed, den fortjener.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Oplev odenseansk kunst på alternativ fynsk festival, hvor mad er en del af billetten og du ikke bliver mast på festivalpladsen.
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 25.- d. 28. august 2022 afholdes den internationale kunstmesse Enter Art Fair. Men i år bliver det lidt specielt,....
 | 
Uanset om vi står ved det eller ej, så tillægger vi udseende en masse værdier, egenskaber og svagheder. Det viser forskning og diverse studier. Har du et ansigt, der afviger fra normen, er der en stor sandsynlighed for, at du vil opleve diskrimination på lige fod med racisme og sexisme.
 | 
Hvad sker der, hvis man smider papirklip og H.C. Andersens eventyr ned i den mørkeste undergrund i Odense? Det ser du, når byens gothklub fortolker H.C. Andersens mørkeste eventyr med laserlys og elektroniske toner ved dette års H.C. Andersen Festivals.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....