fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Mad Og Kultur kommer i år længere rundt i det danske kongerige, da de i år har sat Odense på listen over stoppesteder for deres populære festival.

Flere forskellige danske byer har efterhånden haft fornøjelsen af at have Mad Og Kulturs Streetfood Festival på besøg, og i år er Odense sat på listen over steder, hvor de kommer forbi. Festivalen havde sidste år over 150.000 besøgende, og det håber de på at kunne slå i år, hvor de blandt andet kommer forbi endnu flere byer og samtidig er blevet mere kendte i de byer, de allerede har være i.

Bag festivalen er blandt andet Thor Andersen, der er indehaver af Mad Og Kultur. Han har altid haft et godt øje til Odense, og har fra 2005 arbejdet tre år i byen som kok på forskellige spisesteder. Han har også både familie og rigtig gode venner lige i nærheden, og derfor har det været hans store drøm at føre festivalen forbi landets tredjestørste by.

- Vi kommer blandt andet for at løfte lokale fødevareiværksættere, som kan showcase deres talent, deres madbod, café eller restaurant til folk, som normalt ikke lige kommer forbi deres sted. Blander man lækker mad og et hav af mennesker, har vi ifølge mig en sand folkefest, så folk kan godt glæde sig til det, for vi har virkelig gjort meget for at ligge et godt program, siger Thor Andersen til otwn.

Mad Og Kulturs steetfodd festival kommer forbi Odense i 2023 - otwn
Foto: Mad Og Kultur

Festivalen er som sådan gratis at deltage i og kommer til at foregå i Munke Mose fra den 29. juni til den 2. juli. Det eneste man skal betale for, er den mad, man vælger at købe.

- Vi vil gerne vise, hvad streetfood egentlig kan. Det er ikke bare et lille køkken i en bod, der er en forlængelse af en allerede eksisterende restaurant eller kæde. Vi har eksempelvis haft en mand fra Peru med, der har lavet peruviansk mad, og vi har haft en Michelin-kok med i Kolding, siger Thor.

Ud over at vise sig selv frem, hjælper festivalen også de lokale aktører med at få flere bookinger i deres restaurant.

- Vi ligger på godt 2-4 bookinger pr. sted, som kommer direkte fra folk, der har oplevet dem på festivalen, og det glæder os rigtig meget, at vi kan være med til at vokse deres forretning. For det kan være svært at drive et sted, der laver mad, og jeg vil meget gerne gøre alt hvad jeg kan, for at hjælpe folk. Man møde hinanden på en anden måde til vores festival og skaber en form for relation, der tages med videre, afslutter Thor Andersen til otwn.dk.

Festivalen byder normalt også de lokale institutioner og foreninger velkommen med dans, teater, øl-producenter og meget mere, hvilket betyder, at de også sørger for omsætning til dem og samtidig skaber en uforglemmelig oplevelse.

Mad Og Kulturs steetfodd festival kommer forbi Odense i 2023 - otwn
Foto: Mad Og Kultur

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.