fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.

Det har været et par år undervejs, men nu sker det. Den største ændring ved Semesterstartsfesten på SDU i år bliver, at det kommer til at foregå over to dage i stedet for én. Det kommer selvfølgelig til at betyde flere gæster, mere underholdning og et større musikprogram end nogensinde før.

Bag festen står som altid en arrangørgruppe, som er tilknyttet foreningen Syddanske Studerende. Der er 17 arrangører i alt fordelt ud over 7 positioner, herunder HR, PR, produktion, økonomi, atmosfære, bar og chefarrangøren, som er Louise Rasmussen, der i dette semester skal starte på sin kandidat i Forretnings- og Markedsudvikling på SDU i Kolding.

Hun blev allerede ansat som chefarrangør sidste år, hvor hun kom ind midt i hele planlægningen og skulle få overleveret positionen af den tidligere chefarrangør.

- Det har været noget helt andet, da jeg har været med fra starten af i år. Jeg føler allerede, jeg har lært meget om hele branchen for eventplanlægning, og hvad de store opgaver kræver at komme igennem. Vi er kun studerende, men vi finder hele tiden nye arrangører, der er dygtige til det de skal stå for, og som udnytter muligheden for at bruge deres kompetencer fra studiet men også til at lære noget nyt, fortæller Louise Rasmussen til otwn.

De 17 studerende står dog ikke på helt bar bund. Semesterstartsfesten blev ikke til noget, hvis ikke det var for foreningens mange sponsorer og samarbejdspartnere, som har arbejdet tæt sammen med flere af posterne for at få det hele til at gå op.

Semesterstartsfesten 2023 - otwn
Foto: Mikkelsen Photos

Albani er blevet den nye hovedsponsor, og igennem dem har arrangørholdet fået en masse nye kontakter, der har kunne byde ind. Blandt andet har de haft kontakt til Live Culture, som har delt en masse tips og erfaring med de unge studerende. Derudover har Albani budt ind med deres eget netværk af kontakter til forskellige aktører i forbindelse med at kunne brede omtalen om festen ud til flest mulige studerende gennem studenterforeninger, Studenterhus Odense og Posten, som alle hjælper til under festen med frivillige.

Red Bull er også med på holdkortet, og de kommer i år med deres Red Bull Silent Disco, et koncept som over de sidste par gange har været et stort hit under Semesterstartsfesten. Til silent disco oplyser Louise Rasmussen også, at pladsen er blevet udvidet i år, så der er plads til flere og forhåbentlig en kortere kø til at komme ind og danse med.

- Vi er meget taknemmelige for al den hjælp, vi får. Det er helt uvurderligt, når vi som en flok studerende går med en drøm og et mål, og så kan få så kompetent hjælp til at nå målstregen og samtidig lære en masse, fortæller chefarrangøren.

Større end nogensinde

Festen kommer som nævnt til at foregå over to dage. Det er første gang i foreningens 15-årige levetid, at festen varer mere end én dag. Én af grundene til det, er at der altid bruges én uge på opsætning kun for én festdag. Derfor kunne de godt tænke sig at udnytte arbejdet og pladsen mere. Derudover giver det mulighed for at booke flere kunstnere til scenen, så man kan give flere upcoming kunstnere en chance for at spille foran et publikum.

- Vi giver også flere studerende mulighed for at kunne deltage. Men har kunne købe endags-billetter både til fredag og til lørdag, og så partoutbilletter der gælder begge dage. Det er også en fordel for de frivillige, der får vagter én dag og kan feste med den anden dag, forklarer Louise Rasmussen.

Om fredagen kommer Kristian Fjord med Planks og holder en live musikquiz fra 13:45, og så vil der være DJ på i festteltet hele dagen. Derudover kommer JJ Paulo, Saveus, TooManyLeftHands, TopGunn, Danser Med Piger og ItaloBrothers på den store scene.

Lørdag byder på comedy, DJ og mindre kunstnere i festteltet foruden Niklas, Ida Laurberg, De danske hyrder, Lord Siva og Emil Lange på den store scene foruden en såkaldt ”su, su, surprise” til at lukke festen ned med et brag.

Semesterstartsfesten 2023 - otwn
Foto: Mikkelsen Photos

Begge dage er der desuden flere aktiviteter rundt omkring på pladsen, man kan hygge sig med som selfielifte, ølbowling, beerpong, kongespil og førnævnte Red Bull Silent Disco, og så vil der selvfølgelig være mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Hele denne uge sætter en lang række frivillige pladsen op, og festen ville ikke være blevet til noget, hvis ikke de frivillige hjalp arrangørgruppen.

- Ligesom så mange andre aktiviteter rundt om i byen og i hele landet, så betyder de frivillige allermest. Vi kan planlægge nok så meget og lære nok så meget af vores samarbejdspartnere, men hvis ikke der står en plads, og man ikke kan få hængt sin jakke op eller serveret en øl, jamen så var der ikke meget over det. Det er så fedt, at der er helt booket op om fredagen, men vi kunne godt bruge et par ekstra hænder lørdag, afslutter chefarrangøren.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.