fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Svøm for en sag: Hjælp kræftramte børn ved at hoppe i baljen

Del artikel:

Spring i bassinet til en omgang vandpolo, spis dig mæt i pølser og helstegt pattegris og gør et godt kub på auktion. Du hjælper kræftramte børn til arrangementet ”Svøm for en sag”.

Den 12. marts bliver Odense Universitets Svømmehandel forvandlet til en svømmefest, hvor du fra kl. 12.00 - 18.00 gratis kan prøve alt fra kunstsvømning til vandpolo. Når du svømmer rundt i svømmebassinet eller tager en tur på dansegulvet, er du med til at støtte en god sag. ”Svøm for en sag” er nemlig et event, der samler ind til den nationale kampagne ”Kræft er ikke for børn”, der er lavet af Kræftens Bekæmpelse.

Vandfest, Pattegris og YouTuber starter dialogen

I bassinerne kan du blive en bedre crawlsvømmer, øve dine spring, danse i vandet, dyrke Aquafitness, dyste i at være den bedste livredder og meget mere. Udover de mange gratis aktiviteter i vandet, vil der løbende være såkaldte Her og nu auktioner, hvor du kan gøre et godt kub. Pengene fra auktionen samt salget af mad går ubeskåret til at hjælpe kræftramte børn i Danmark.

Udover at samle penge ind til ”Kræft er ikke for børn”, så tjener Svøm for en sag et andet vigtigt formål.

- Vi ønsker, at eventet skal være et rum for dialog for de svære samtaler, hvor sagen om kræft kan formidles til de yngste, mellemste og ældste deltagere, og hvor der åbnes op for snak om det svære - på en positiv måde, lyder det fra svømmeklubben H2Odense, der står bag eventet.

Klubben fortæller, at de aktiviteter du kommer til at opleve i bassinet, tager udgangspunkt i, hvad klubben tilbyder sine over 2000 medlemmer.

Under ”Svøm for en sag” bliver svømmehallen bliver omdannet til en fest med helstegt pattegris. John Mogensen JAM byder alle op til dans, når de fyrer op for de gamle John Mogensen- sange, mens bandet Splittergale fortolker Kim Larsens sange. På dagen kan du også møde den odenseanske Youtuber Zebastian Bach (Alpaca King) samt få taget billeder med forskellige maskotter fra hele landet. Du kan bl.a. maskotter fra Jumping Fun, Odense Bulldogs, Slikræven, BK Vestfyn og Star Wars.

Ildsjælen og svømmerne

Indsamlingen bliver drevet af medlemmerne i Fyns største svømmeklub H2Odense.

- Svømmere i konkurrenceafdelingen vil sikre den forudgående indsamling af sponsorater til auktionen, som kan være støttet af f.eks. familie, venner, bekendte eller firmaer. Eksempler herpå er materielle sponsorater eller pengesponsorater på vandaktiviteter på dagen såsom antal meter svømmet i et givent tidsrum, antal personer igennem forhindringsbanen eller antal deltagere i kunstsvømningsaktiviteterne, fortæller H2Odense.

”Svøm for en sag” er stablet på benene af svømmeklubben H2Odense samt velgørenhedsforeningen Fishing For Life. Bag foreningen er David Lind Nordby, der udover at samle ind til Kræftens Bekæmpelse flere gange årligt også laver arrangementer for børnene på H.C. Andersen Børne og Unge Hospital.

Siden år 2018 har Fishing For Life hjulpet med en samlet indsamling til Kræftsagen på mere end 680.000 kr. ”Svøm for en sag” er blot et ud af mange indsamlingsarrangementer, som David forventer at afholde i Odense i år. ”Svøm for en sag” er støttet af Odense Kommune og Dansk Svømmeunion.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.