fbpx
Skrevet af:
Lisette Olsen
Journalist på Otown

Tag med tilbage til 1970'erne på Tidens Samling

Del artikel:
Oplev stort nostalgitrip på Tidens Samling, hvor en ny udstilling åbner. Museet åbner nemlig en ny særudstilling, hvor du kan rejse 50 år tilbage i tiden. Udover mødet eller gensynet med batik, hønsestrik og trompetbukser, kan du måske genkende noget af dagens Danmark i udstillingen.
- I 70’erne var man også meget bevidste om at genbruge ting. Bukser blev sprættet op og syet til nederdele. Vi smider ikke bare ting ud, lyder det fra museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.
Hun fik idéen til udstilling ”Ung i 70’erne”, da hun ledte efter ting og tøj til 2 danske spillefilm, som foregår i 1970’erne. Tidens Samling udlejer jævnligt beklædning og rekvisitter til tv-serier såvel som store danske spillefilm. Senest har Cæcilie været i gang med at finde ting og tøj til en film om sangeren Flemming Bamse Jørgensen samt dramaserien ”Dansegarderoben” om dansepigerne i Cirkusrevyen. Begravet i de mange 70’er minder blev Cecilie ifølge hende selv hjernevasket til at lave en udstilling om perioden.
- Der er så mange fede strømninger og symbolikker fra den tid, som vækker minder. Du har Peru nederdelen, partisaner tørklædet, de farverede bleer mm., fortæller Cecilie. Udstilling er indrettet således, at du besøger alt fra kollektivitet til det pæne borgerhjem. Du kommer også på visit i ungdomshyblen med diskolampe og tonerne fra Saturday Night Fever. Tingene og tøjet i særudstillingen er alt sammen fundet frem fra lageret og viser et stykke Danmarkshistorie. Meget af det er doneret til museet gennem tiden, og viser dig det 20. århundrede i Danmark på nært hold. Tidens Samling er et unikt museum i Danmark, hvor det i den permanente udstilling, er tilladt at sætte dig i møblerne, åbne skufferne, kigge i bøgerne og prøve tøjet.
Du kan opleve særudstillingen Ung i 70’erne fra på mandag, hvor udstillingen vil være på museet frem til jul. ‍

Mest læste nyheder

 | 
Hvis du mangler et godt overblik over de forskellige koncerter, der spilles i Odense henover juni-måned, så skal du læse med lige her!
 | 
Da David Lind Nordby fik en førtidspension som 31-årig, besluttede han sig for at gøre en forskel. I dag samler....
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Seks studerende fra SDU har startet en virksomhed, der skal gøre det nemmere at planlægge rejser. De gør det nemlig for dig.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Nu kan du igen begynde at glæde dig til efteråret, hvor Midtfyns Festival vil lukke festivalsæsonen af med et brag, når den løber af stablen i starten af september.
 | 
En lokal ung ildsjæl med en stor kærlighed til musik har startet sin egen Instagram-profil, hvor hun anbefaler kvindelige musikere.....
 | 
Magiske Dage er gået fra et aftenarrangement i en af Odenses forstæder til en to-dags festival med besøg fra udlandet og flere tusinde gæster.
artikel
 | 
Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere....