fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Tag med tilbage til 1970'erne på Tidens Samling

Del artikel:
Oplev stort nostalgitrip på Tidens Samling, hvor en ny udstilling åbner. Museet åbner nemlig en ny særudstilling, hvor du kan rejse 50 år tilbage i tiden. Udover mødet eller gensynet med batik, hønsestrik og trompetbukser, kan du måske genkende noget af dagens Danmark i udstillingen.
- I 70’erne var man også meget bevidste om at genbruge ting. Bukser blev sprættet op og syet til nederdele. Vi smider ikke bare ting ud, lyder det fra museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.
Hun fik idéen til udstilling ”Ung i 70’erne”, da hun ledte efter ting og tøj til 2 danske spillefilm, som foregår i 1970’erne. Tidens Samling udlejer jævnligt beklædning og rekvisitter til tv-serier såvel som store danske spillefilm. Senest har Cæcilie været i gang med at finde ting og tøj til en film om sangeren Flemming Bamse Jørgensen samt dramaserien ”Dansegarderoben” om dansepigerne i Cirkusrevyen. Begravet i de mange 70’er minder blev Cecilie ifølge hende selv hjernevasket til at lave en udstilling om perioden.
- Der er så mange fede strømninger og symbolikker fra den tid, som vækker minder. Du har Peru nederdelen, partisaner tørklædet, de farverede bleer mm., fortæller Cecilie. Udstilling er indrettet således, at du besøger alt fra kollektivitet til det pæne borgerhjem. Du kommer også på visit i ungdomshyblen med diskolampe og tonerne fra Saturday Night Fever. Tingene og tøjet i særudstillingen er alt sammen fundet frem fra lageret og viser et stykke Danmarkshistorie. Meget af det er doneret til museet gennem tiden, og viser dig det 20. århundrede i Danmark på nært hold. Tidens Samling er et unikt museum i Danmark, hvor det i den permanente udstilling, er tilladt at sætte dig i møblerne, åbne skufferne, kigge i bøgerne og prøve tøjet.
Du kan opleve særudstillingen Ung i 70’erne fra på mandag, hvor udstillingen vil være på museet frem til jul. ‍

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er tikket et stort tocifret millionbeløb ind på kontoen hos Odense Teater, der drømmer om at igangsætte en stor modernisering af det gamle, historiske teater.
 | 
Der er stadig en stor del af unge piger, der kæmper med mental trivsel, og som går med alene med deres svære tanker. Foreningen GirlTalk har lavet et fællesskab, hvor man kan henvende sig.
 | 
Et ungt kærestepar har sammen købt en båd, som skulle renoveres helt fra bunden, men de havde et udgangspunkt, der sagde at de ikke vidste noget som helst om det – og så kunne de heller ikke sejle.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten afholdes igen i år af Syddanske Studerende, og de er klar på at gøre det større end nogensinde før med et stort to-dags program.