fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Tag med tilbage til 1970'erne på Tidens Samling

Del artikel:
Oplev stort nostalgitrip på Tidens Samling, hvor en ny udstilling åbner. Museet åbner nemlig en ny særudstilling, hvor du kan rejse 50 år tilbage i tiden. Udover mødet eller gensynet med batik, hønsestrik og trompetbukser, kan du måske genkende noget af dagens Danmark i udstillingen.
- I 70’erne var man også meget bevidste om at genbruge ting. Bukser blev sprættet op og syet til nederdele. Vi smider ikke bare ting ud, lyder det fra museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.
Hun fik idéen til udstilling ”Ung i 70’erne”, da hun ledte efter ting og tøj til 2 danske spillefilm, som foregår i 1970’erne. Tidens Samling udlejer jævnligt beklædning og rekvisitter til tv-serier såvel som store danske spillefilm. Senest har Cæcilie været i gang med at finde ting og tøj til en film om sangeren Flemming Bamse Jørgensen samt dramaserien ”Dansegarderoben” om dansepigerne i Cirkusrevyen. Begravet i de mange 70’er minder blev Cecilie ifølge hende selv hjernevasket til at lave en udstilling om perioden.
- Der er så mange fede strømninger og symbolikker fra den tid, som vækker minder. Du har Peru nederdelen, partisaner tørklædet, de farverede bleer mm., fortæller Cecilie. Udstilling er indrettet således, at du besøger alt fra kollektivitet til det pæne borgerhjem. Du kommer også på visit i ungdomshyblen med diskolampe og tonerne fra Saturday Night Fever. Tingene og tøjet i særudstillingen er alt sammen fundet frem fra lageret og viser et stykke Danmarkshistorie. Meget af det er doneret til museet gennem tiden, og viser dig det 20. århundrede i Danmark på nært hold. Tidens Samling er et unikt museum i Danmark, hvor det i den permanente udstilling, er tilladt at sætte dig i møblerne, åbne skufferne, kigge i bøgerne og prøve tøjet.
Du kan opleve særudstillingen Ung i 70’erne fra på mandag, hvor udstillingen vil være på museet frem til jul. ‍

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Da Olav var barn, troede han, at han kun kunne være sammen med autister. I dag rejser han land og rige rundt som komiker, hvor han gør grin med sig selv, sin diagnose og andre tanker fra en autistisk krøllet hjerne. På lørdag kan du opleve ham i Odense.
 | 
Fra tirsdag den 8. november til lørdag d. 12. november lægger flere af Odenses spillesteder scene til en helt unik musikfestival med musik primært leveret af internationale kunstnere.
 | 
Seks kvinder i fyrrene beviser kvindens råstyrke, når de løfter hinanden i en ny cirkusforestilling. -Kvinder er ikke særlig stærke.....
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.