fbpx
18. december 2023

Teater Momentum får midler til at forbedre forestillinger

artikel
 | 
Foto: 
Teater Momentum
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Det er dyrt og tidskrævende at drive et teater, derfor handler det om at gøre arbejdsgangene lettere for sig selv, og det kan Teater Momentum gøre med deres nye midler.

Teater Momentum har fornyligt modtaget 1 million kroner til at kunne forbedre deres setup på teateret. Pengene går i stor stil til bæredygtige tiltag i form af opdaterede produktionsmidler, der gør opsætning og oplevelsen af at besøge Momentum en smule sjovere.

De har i årevis haft en masse tunge og CO2-dyre lamper hængende, som tilmed ikke kunne rykkes særlig meget. Derfor var det også en udfordring for dem, som har opsat forestillinger i løbet af tiden. Men med pengene er der blevet indkøbt en masse fede LED-lys, som både bruger mindre strøm og dermed udleder mindre CO2, de er også mere mobile og kan rykkes rundt, så der er bedre mulighed for at lave anderledes og federe sceneopsætninger.

- Jeg er nok næppe den eneste, der har siddet og svedt til en forestilling herinde, fordi lamperne lyser så meget og bruger så mange kræfter, at de varmer hele rummet op. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde de nye lamper og lys, der både er lidt nemmere at flytte rundt på, men som også kan lyse i forskellige farver og alt muligt, der gør at man kan lege lidt mere med opsætningen af sin forestilling, siger Casper Tornhøj Schärfe, der er souschef på Teater Momentum, til otwn.

Teater Momentum er ikke et teater med dybe lommer fyldt med penge. Så det har indtil videre ikke været muligt at finansiere en grønnere omstilling af udstyr på teateret, før pengene fra Den AP Møllerske Støttefond og Odense Kommune landede på kontoen.

- Vi har talt om at erstatte noget af det gamle udstyr gennem et par sæsoner efterhånden, så jeg er virkelig glad for, at det har kunne lykkes os at skaffe de her penge. De er jo øremærket til noget særligt, så de går ikke til lønninger eller noget andet end udstyr, der kan gøre vores forestillinger mere bæredygtige, forklarer Casper.

Noget af det, som teateret også arbejder på i forbindelse med klima og bæredygtighed, er at genbruge scenografi fra forestilling til forestilling.

- Der er så mange teatre, der producerer kulisser til forestillinger, og fordi forestillingerne ikke er på tour, så bliver kulisserne bare smidt ud bagefter. Det synes vi er ærgerligt, for der går virkelig mange ressourcer i både penge og kræfter til at bygge og opsætte en scenografi. Derfor har vi også valgt, at når man producerer noget til Momentum, så tvinger vi dem til at tænke noget af det eksisterende, som vi har liggende, ind i forestillingen, for simpelthen at genbruge det og give det en lidt længere levetid. Det er et benspænd, men heldigvis et kreativt et af slagsen, som jeg er sikker på, at de fleste vil synes er sjovt, fortæller Casper og fortsætter:

- Når det kommer til musik, går vi også op i, at hvis vi eksempelvis har udenlandske kunstnere forbi, så sørger vi for at sende musikeren i retningen af andre spillesteder i Danmark, så vi ikke bare flyver dem hertil for at spille et show, og så tilbage til deres hjemland bagefter. Bæredygtighed er et stort emne i bred forstand inden for musik og teater, og vi tager helt sikkert vores rolle i det alvorligt. Det er også noget, som jeg personligt går meget op i.

Noget af det nyeste, der er kommet op i foyeren er blandt andet også affaldssortering, og så er de begyndt at tilbyde vegansk mad til kunstnerne.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.