fbpx
Foto:
Jannick Meier Sørensen, Storms Pakhus
19. oktober 2022

Til valg i Odense - hvem skal jeg stemme på?

artikel
 | 
Skrevet af:
Mie Haapanen
Journalist på Otown

Til valg i Odense - hvem skal jeg stemme på?

Del artikel:

Valget er lige om lidt, og der er masser af arrangementer rundt omkring, der kan hjælpe dig i retningen af, hvor du skal sætte dit kryds. Bliv klogere på valget i Odense her.

Tirsdag d. 1. november 2022 er der folketingsvalg. Fynboerne og resten af landet skal finde vej til stemmeurnerne med valgkortet i hånden. Hvis du endnu ikke ved, hvor du skal sætte dit kryds, så frygt ej - du kan stadig nå at deltage i flere debatarrangementer eller tage en kandidattest. I denne artikel har vi lavet en genvej til odenseaneren, der gerne vil blive klogere på valget.

Valgdistrikter

Det første du skal vide er, at Odense er opdelt i tre valgdistrikter - Østkredsen, Vestkredsen og Sydkredsen. Din adresse er afgørende for, hvilket valgdistrikt du hører til, og hvor du skal stemme. På linket her kan du se, hvordan stemmesedlen ser ud i dit valgdistrikt.

Debatarrangementer

Du kan stadig nå at hive dine venner eller familie med til flere spændende debatter, inden krydset skal sættes på stemmesedlen. TV2 Fyn afholder gratis debatarrangementer, hvor inviterede politikere skal debattere nogle af de emner, der fylder mest hos fynboerne. Det er bl.a. infrastruktur, sundhed og tryghed. Alle 14 partier er repræsenteret til debatterne, hvor der skal diskuteres uenigheder og findes løsninger på aktuelle emner.

Torsdag d. 20. oktober

Tirsdag d. 25. oktober

Onsdag d. 26. oktober

Torsdag d. 27. oktober

valg-i-odense-otwn
Foto: Jannick Meier Sørensen, Storms Pakhus

Hvem skal jeg stemme på?

Du kan stemme på politikere fra i alt 14 partier til Folketingsvalget 2022. Men hvad er det nu liiige de forskellige partier går ind for? Og hvem er kandidaterne til statsministerposten? Og hvem peger egentlig på hvem, når der til sidst skal peges fingre? Alt det og meget mere kan du blive klogere på i partiportrætterne her, der opsummerer seks ting, som du skal vide om hvert parti.

Hvis du gerne vil vide lidt om, hvad partierne mener om forskellige emner, så er der her en oversigt. Du kan vælge de emner, der betyder mest for dig, og derefter sammenligne, hvad partierne mener om det.

Stadig i tvivl om din stemme? Det kan være svært at navigere i, hvilken politiker eller parti, man er mest enig i. Derfor findes der heldigvis kandidattest. Og der findes en del. Herunder har vi fundet et par stykker, som du kan give dig i kast med. Tag en eller flere kandidattest og se, hvilken af de fynske politikere du er mest enig med.

Hos TV2 Fyn finder du en kandidattest, der både indeholder spørgsmål tilpasset Fyns Storkreds, men også mere generelle emner.

DR's kandidattest består af generelle spørgsmål og emner, der til sidst matcher dig op med en politiker i din kommune.

På Altinget, der er et politisk medie, kan du også tage en kandidattest med aktuelle emner og spørgsmål, der matcher dig op med en politiker.

… og husk VALGFLÆSK

Når stemmesedlen er krydset af, og du venter i spænding på, at stemmerne bliver talt op, så kan du bruge din aften på at spise flæsk med persillesovs og kartofler.

Storms Pakhus inviterer til valgaften, hvor du kan spise dig mæt i flæsk og følge med i valget på storskærm. Du finder begivenheden og billetterne her.

Foto: TV2 Fyn, Storms Pakhus

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Den 21. marts afholder ildsjælen David Lind Nordby og 1. Viceborgmester Andreas Møller et arrangement for familier med handicap tæt på livet, Verdens Bedste Omsorgsdag.
 | 
Et godt glas vin til halv pris. Det kan du få hos Amy's Bar & Winehouse ’s i morgen. Hver mandag....
 | 
I slutningen af november sidste år åbnede Iben Søllingvraa fællesskabsbutikken ”Ibens Keramik” i Overgade 22. Modtagelsen af butikken har været fantastisk, og det har givet Iben mod på at give kunderne i Odense endnu mere design og interiør at vælge imellem
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.