fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Timur udgiver album på kassettebånd: "Du skal ikke nødvendigvis lytte til det”

Del artikel:

Den odenseanske rapper Timur har valgt at udgive sit seneste album som et kassettebånd, selvom han godt ved, at det er de færreste danskere, der kan lytte til musikken.

Det skratter fra maskinen, når du trykker på play-knappen. De små spoler begynder at rulle og musikken brager ud af højtaleren. Når musikken stopper, skal båndet vendes eller spoles tilbage. Og hvis båndet bliver for løst, må du have fat i en blyant. Go’ daw kassettebånd.

Den odenseanske rapper Timur har vækket fortidslevnet fra barndommen og ungdommen til live. Han har nemlig udgivet sit album ”Førhen” på kassettebånd. Hvorfor? Fordi mediet skruer op for minderne, bringer en unik lyd tilbage og så var det løsningen, der kunne lade sig gøre under covid-pandemien.

Barndomsnostalgi med mekaniske lyde

Timur havde igennem sin studietid på musikkonservatoriet i Esbjerg produceret et lager af nye sange, som han gerne ville udgive. Det kunne bare ikke lade sig gøre. Pandemien havde nemlig gjort det utrolig svært at få ting fra andre lande, hvilket betød, at det at få trykt en vinyl vil tage op til 8 – 9 måneder. Det kunne Timur slet ikke vente på. Efter lidt research fandt han ud af, at han kunne få trykt kassettebånd i Sverige.

- Jeg besluttede mig ret hurtigt for at gøre det. Kassettebånd er simpelthen en barndomsnostalgi-ting for mig. Som barn lavede jeg mine egne mixtapes med min lille ghettoblaster, hvor jeg optog musik over fra CD og radio, lyder det fra Timur, der fortæller, at musik fra kassettebånd har en helt særlig lyd, som fx adskiller den fra CD’en.

- CD er jo digitalt og har samme lyd, som hvis du lytter til musikken på Spotify. Kassettebåndet har en mekanisk lyd fra afspilleren, som du ikke finder andre steder.

Men for Timur handler det ikke om, at du nødvendigvis skal lytte til albummet.

Tidsrejse og støtte

Hvis du har en bil fra 1990’erne eller en onkel, der er high fi – nørd, så har du nok ikke problemer med at afspille Timurs kassettebånd. Nu er der bare det med kassettebånd, at de danske pladeselskaber stoppede med at udgive musik på bånd i år 2003. En kassettebåndafspiller er derfor ikke enhver mands eje.  

- Jeg ved faktisk ikke, hvem der overhovedet kan lytte til albummet. Men det handler ikke om, at man nødvendigvis skal lytte til det. Jeg tror ikke, at kassettebånd er anderledes at sælge end andre nostalgiske ting. Det tager dig tilbage til en bedre tid, da man var barn. For mig handler det om at gøre musikken håndgribelig. Vi er så vandt til, at musikken er oppe i skyen, hvor vi kan få det lige, når vi vil have det. Det føltes også mere som en handel for mig at sælge en ting i stedet for, at jeg har en aftale med Spotify om, at andre må høre min musik og firmaet får pengene. Her får fans noget ud af det, og de støtter mig direkte, lyder det fra Timur.

Kassettebåndet Førhen kan købes i Moby Disc eller via Timur selv. Men du kan også lytte til albummet på de digitale jagtmarker….

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
I morgen bliver Vestergade beriget med en ny restaurant. Folkene fra Restaurant Værdsat åbner nemlig ”en fræk lillesøster” ved navn Restaurant Vestergade. Menuen ved byens nye spisested er moderne, skandinavisk og til at betale. En forret, en hovedret og en dessert koster nemlig 215 kroner.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Da Olav var barn, troede han, at han kun kunne være sammen med autister. I dag rejser han land og rige rundt som komiker, hvor han gør grin med sig selv, sin diagnose og andre tanker fra en autistisk krøllet hjerne. På lørdag kan du opleve ham i Odense.
 | 
Fra tirsdag den 8. november til lørdag d. 12. november lægger flere af Odenses spillesteder scene til en helt unik musikfestival med musik primært leveret af internationale kunstnere.
 | 
Seks kvinder i fyrrene beviser kvindens råstyrke, når de løfter hinanden i en ny cirkusforestilling. -Kvinder er ikke særlig stærke.....
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.