fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
5. juli 2022

Tour De Pastel: Farvestrålende universer du skal opleve i Odense

artikel
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:
otwn

Elsker du farver, så er Odense en pastelbombe. I løbet af de seneste par år er der poppet flere butikker, caféer og værksteder frem i byen, hvor du møder regnbuer af pastelfarver, når du træder ind af døren.

Derfor har vi lavet en Tour De Pastel til dig over Odenses farverige universer, som er værd at besøge.

Kaj Koncept: Sæt ild til pastelnumsen

I en lille pastelgrøn forretning på Søndergade har tre søskende skabt et farvestrålende univers med håndstøbte lys og håndlavede fliseborde. Den helt store bestseller i biksen med den lyserøde disk er det pastelfarvede numselys, som de tre søstre støber i forskellige farver. Udover at KAJ har et hav af farvestrålende lys, borde og brugskunst på hylderne, så kan du også selv bestemme kulørerne på dine lys eller farven på dit flisebord. KAJ Koncept designer nemlig både borde og lys efter dine ønsker.

Du finder KAJ Koncept på Søndergade 14

Foto: Kaj Koncept

Creative Space: Slip farverne løs

Hos Creative Space kan du slippe farver og kreativiteten løs ved at farvelægge keramik. Værkstedet har et pastelunivers med hele 90 farver, som du kan lege med. Selvom glasuren bliver mørkere, når den er brændt, så er det meste glasur pastelfarvet, når du maler på keramikken.

Du finder Creative Space ved Amfipladsen 3

Foto: otwn

Café Unika: Lyserød sovs og babyblå smoothie

Friskpresset juice, økologisk kaffe, sprøde croissanter, kolde smothiebowls mm. Hos Café Unika i Brandts Klædefabrik er der knald på pastelfarverne. Her kan du få alt fra en lyserød hollandaise til en lyseblå smoothie.

Du finder Café Unika i Brandts Passage 2

Foto: Café Unika

Riceteria: Farvestrålende mad på spraglede tallerkener

Riceteria er en funky sag i Odense, hvor der virkelig er knald på farverne. Udover at du kan købe kulørt brugskunst og service, så kan du også få serveret et farvestrålende måltid på spraglede tallerkener.

Du finder Riceteria på Mageløs 1

Foto: otwn

Rosa Lundberg: Klæd dig i en regnbue

Er du til farverig beklædning, så skal du et smut forbi Rosa Lundberg. Den 19- årige tøjdesigner Rosa Lundberg har fyldt sin butik med tøj, smykker, huer, hårpynt og meget mere i alle regnbuens farver. Her finder du alt fra pastelfarvede hyggesæt til kulørte hårspænder. Fælles for alt i butikken er, at det er designet af Rosa selv.

Du finder Rosa Lundberg i Klaregade 16

Foto: otwn

Marie Bruun Andersen: Sæt kulør på stilen

Har du svært ved at se, hvordan kan gøre din tøjstil mere farverig? Marie Bruun Andersens instagram profil er din redning. Den odenseanske influencer Marie er nemlig ekspert, når det kommer til farverig beklædning. Du kan gøre eksperten efter ved at hoppe ind på hendes instagramprofil, hvor hun giver dig tips og tricks til, hvordan du kan få flere farver ind i din garderobe. 

Du finder profilen her!

Foto: @mariebruuna

Fabrek: Pang til hjemmet

Keramik, plakater, lamper og meget mere. Butikken Fabrek er verdenskendt for sine kulørte sager.

Udover at ejeren Ann-Sophie Ulka Faust selv designer plakater til butikken, så forstår hun at fange farvestrålende trends og tendenser. Derfor er den odenseanske farvebombe blevet så kendt i udlandet, at Ann- Sophie sender det ene pastelfarvede fund efter det andet ud til den store verden. Så mangler du farver til hjemmet, så er Fabrek stedet, hvor du kan fange trends og tendenser før alle andre.  

Du finder Fabrek på Overgade 12

Foto: otwn

MaJa Vintage møbler: Et pastelskud til de gamle møbler

Er du fan af vintage og elsker farvestrålende møbler, så skal du med garanti kigge forbi instagramprofilen MaJa Vintage Møbler. Den er drevet af Marianne og Jarl, der brænder for at give gamle møbler en omgang kulørt kærlighed. De gamle vintagemøbler får nemlig ofte et ordentlig skud pastelfarver, før de sættes til salg på profilen.

Du finder profilen her!

Foto: @maja_mobler

Le buzz: Candy floss univers med selfie-kaffe

Er du typen, der elsker at tage billeder af dine cafébesøg, så skal du besøge Le Buzz. Caféen bliver kaldt byens mest instavenlige café og det er der en rigtig god grund til. Når du træder ind i den lyserøde café bliver omfavnet af et storslået candy floss og lyserøde engevinger. Caféen er stedet, hvor du kan få farvestrålende mocktails ( altså cocktails uden alkohol), farvestrålende milkshakes og kaffe med dit eget selfie i mælkeskummet.

Du finder Le Buzz i Thrige Hallerne på Edisonvej 22

Foto: otwn

Craftværk: Glødende pastel

Der er dømt ægte pastelstemning ved det gamle glasværk. Ved kunstnerkollektivet Craftværk finder du pastelfarvede interiør lavet af lokale kunstnere bl.a Marie Retpens krølvaser, Ann Kopps papirblomster og samt den gamle Odense Vase lavet i de vildeste pastelnuancer. Tingene bliver produceret på Craftværk, der derfor huser alt fra glødende pastel og pastel i papirformat.

Du finder Craftværk på Havnegade 13

Foto: otwn

Mornsol: Pastel i vandkanten

Stearin for enhver pastelelsker finder du ved kanalen. Udover at du kan nyde en kop kaffe eller paddle en tur på vandet, så er den kreative oase også et lysstøberi, hvor du i den grad kan fyre op for pasteltonerne, når du støber dine egne lys.

Tilknyttet Mornsol finder du også en butik, hvor der er rig mulighed for at købe farvestrålende brugskunst fx lysestager, kopper, plakater, vaser mm., som indehaverne Louise og Patrick Fechtenburg håndplukker fra fynske kunstnere. Blandt mængden af vilde kulørte fund finder du også farverige plakater designet af Louise selv.

Du finder Mornsol ved Kanalvej 154A.

Foto: otwn

Kort: Lyst til at gå på opdagelse?

Har du lyst til at gå på opdagelse i byens farvestrålende butikker og værksteder, så har vi her lavet en pastelrute over guidens fysiske steder.

Spændende relaterede artikler

Oplev spændende seminarer i inspirerende omgivelser i Søllinge Forsamlingshus
 | 
Søllinge Forsamlingshus er ikke kun et sted, du kan booke dig ind. De arrangerer også selv events, som man kan tilmelde sig og deltage i.
Abdul vil være den bedste: Vil nå toppen blandt indiske kokke
 | 
Det indiske køkken er meget traditionelt, men det betyder ikke, at det ikke udvikler sig. Derudover kommer du nok aldrig til at besøge to indiske restauranter, hvor noget smager ens.
Den usynlige skade: Du skal passe ind i en kasse
 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.