fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otwn

Fredag den 24. marts kommer Dharsika, Louise og Nanne, tre komikere, til Odense med deres show ’U(d)dannet’, som du kan opleve på Teater95B.

Teater95B er en af de scener i Odense, der virkelig lægger op til, at man kommer ind og ser comedy. Og på fredag kommer tre sjove kvinder, som alle har én ting til fælles. De har alle tre en lang videregående uddannelse.

Dharsika Christopher har sin ”Master i Rettsvitenskap” fra universitetet i Oslo. Louise Lorentzen har en cand.merc i Jura og har arbejdet 10 år som jurist. Nanne Jul er uddannet designingeniør. De drømmer samtidig om at kunne være komikere på fuldtid, selvom de har uddannet sig inden for noget andet.

Uddannet - comedy - otwn
Foto: Cecilie Bau

Efter at være blevet draget af komikken, har de tre kvinder fundet sammen, og siden september sidste år, har de arbejdet på deres fælles show, der hedder ’U(d)dannet’.

- Jeg havde set Nanne og Louise på de åbne scener, og kunne godt lide det de lavede. Jeg kontaktede Nanne først om at lave et show, og sammen kontaktede vi Louise. Vi havde ikke bestemt et tema, da vi startede, men synes titlen vi valgte, passede meget godt for os, fortæller Dharsika Christopher til otwn.

Mange tænker nok, at de fleste komikere var ”klassens klovn”, da de var mindre, ikke kunne finde ud af at tage en uddannelse, og derfor endte på scenen med mikrofonen og fortæller jokes. Med showet vil de tre komikere blandt andet fortælle, at det er okay at gå en alternativ rute i livet, og at man både kan lave U-vendinger og gå på afveje og af brogede, smalle stier.

- Vi laver showet, fordi der eksempelvis er en interessant kontrast i, at vi alle har en længere videregående uddannelse bag os, og er gået en vej, der er en helt anden, end den vej vi oprindeligt var på. Det kunne vi godt tænke os at have som omdrejningspunkt i et show. Netop fordi det udfordrer en masse forventninger og fordomme, også vores egne, og især samfundets, forklarer Louise Lorentzen.

Samtidig vil de gerne gøre op med forventningen om, at man skal tage en uddannelse for at kunne komme videre i livet. Det er okay at brænde for noget og derigennem finde sin vej.

- Jeg vil gerne tale om, hvor svært det kan være at finde en uddannelse, der passer til en. Jeg kan for eksempel ikke lide at gå i skole, men jeg har brugt størstedelen af mit liv på skolebænken, fordi jeg troede, jeg skulle, fortæller Nanne Jul til otwn.dk.

I showet kommer man også til at høre jokes om de forskellige professioner, som Dharsika, Louise og Nanne har haft indtil nu, og så håber de, at folk får en sjov aften, hvor de også får noget stof til eftertanke til at tage med hjem.

Det hele sker fredag den 24. marts kl. 19:00 på Teater95B i Odense.

Uddannet - comedy - otwn
Foto: Cecilie Bau

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.