fbpx
Skrevet af:
Magnus Monrad
Journalist på Otown

Trivselsuge samler de studerende: Vi opfordrer til fællesskab

Del artikel:

Trivselsugen er i denne uge tilbage på SDU, hvor arrangørerne fra Syddanske Studerende glæder sig over, at det ikke længere skal foregå online.

For præcis et år siden, i uge 11 2021, blev der afholdt den første trivselsuge på SDU afholdt af foreningen Syddanske Studerende med medicinstuderende Morten Merhøj Mose i spidsen som chefkoordinator. Dengang var Danmark og SDU stadig under nedlukning, og ugen skulle derfor afholdes online med forskellige talks og paneldebatter.

Den del er der stadig plads til hos de lokale studier og foreninger, mens Syddansk Studerende står for fem store events på tværs af ugen, der skal samle den store studentermasse på campus i Odense.

- I år har vi mulighed for at mødes fysisk, og kan derfor meget bedre komme ud og tilpasse indholdet til de forskellige studentergrupper. Her har vi fået en enormt positiv feedback fra de mange studenterforeninger, fagråd og festudvalg, som har valgt at engagere sig og binder hele ugen sammen med mange små og uformelle events, fortæller Morten Merhøj Mose til Otown.

At ramme samtlige studerende med online events var nemlig én af de helt store problemstillinger under trivselsugen sidste år, men denne gang er det anderledes.

Der er nemlig planlagt aftensmad og filmhygge mandag aften, quiz og aftensmad tirsdag aften, som er udsolgt, volleyball-turnering onsdag eftermiddag, comedyshow med aftensmad torsdag, som også er udsolgt, hvorefter det hele kulminerer i Skt. Patricks Day i fredagsbaren Nedenunder fredag.

- Vi oplevede, at de studerende syntes, det var svært at deltage i de officielle debatter og oplæg online, så det har vi gjort mindre formelt og sendt de forskellige instanser og foreninger på gangene for at møde de studerende 1:1 med en kop kaffe eller en sodavand, forklarer trivselsugekoordinatoren.

Trivselsugen bliver dog ikke kun afholdt i Odense. Flere af de andre campusbyer byder også ind med blandt andet bingoaften og torsdagscafé.

- Jeg glæder mig til at se folk smile og grine sammen, at kunne afholde Trivselsugen på tværs af alle campusbyer bliver fantastiske med aktiviteter, der opfordrer til fællesskab og muligheder for at få medbestemmelse på flere niveauer over hele universitetet, afslutter han.

Trivselsugen 2022 afholdes her i uge 11 fra mandag til fredag og man kan se programmet herunder og følge med på Syddanske Studerendes Facebook-side.

Mest læste nyheder

 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.
 | 
Den første weekend i september var afsat til fest. En kæmpestor fest for studerende på SDU, der har måtte vente....
 | 
På SDU arbejder man dagligt med fremtidens virksomheder, som skal sætte både et bæredygtigt fod- og håndaftryk på jorden. Danmarks....
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.