fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Verdens bedste badmintonspillere får Odense til at vokse og vækste

Del artikel:

Odense er vært for en af verdens største og mest prestigefyldte badmintonturneringer – Denmark Open. Udover at turneringen smider byen på landkortet, så er skaber eventet også vækst og samarbejder på tværs at lande.

I Odense Idrætshal finder du i denne uge verdens bedste badmintonspillere. Odense er nemlig endnu engang vært for Denmark Open, der udover at være en af verdens største badmintonturneringer også er verdens næstældste turnering. Udover at du kan se verdensstjerner som Viktor Axelsen spille kampe, så kan du faktisk også selv indtage badmintonbanerne.

- Det er en badmintonfestival for alle, hvor det ikke kun er stjernerne, der spiller. Er du en del en klub, kan du også spille til Denmark Open. Vi vil rigtig gerne skabe et fællesskab på tværs af alder, niveau, frivillige mm., lyder det fra Jonas Kildegaard Rasmussen, der er pressechef for Denmark Open.

Selvom Denmark Open er et festfyrværkeri, der kun bliver affyret i denne uge, hvorefter stjernerne flyver videre til andre lande, så har den en kæmpe betydning for byen. Det fortæller Jakob Staun, der er eventchef hos Destination Fyn, der er sat til verden for at styrke turisme på Fyn.

Fra 2 millioner til 20 millioner på en uge

Odense på verdenskortet, højvande i pengekassen og samarbejder på tværs af landegrænser er blot nogle af de ting, der gør, at Odense frem til år 2026 skal være vært for en af verdens største badmintonturneringer.

Som partner af turneringen investerer Destination Fyn og Odense Kommune 2 millioner i værtskabet. Men verdensturneringen fører 20 millioner tilbage til byen.

- Det er penge spillerne, gæster, sponsorer tilskuer mm. bruger på hotel, restaurantbesøg, transport mm. den tid, de er her i byen. Normalt plejer efterårsferien at være en tynd belagt uge i hotel-og restaurationsbranchen pga. manglende konferencer og børnefamilier, der holder efterårsferie hjemme. Men Denmark Open giver et kæmpe boost til den branche, der i øvrigt har været hårdt ramt under coronapandemien, lyder det fra Jakob Staun, der fortæller, at Denmark Open er det tilbagevendende sportsevent på Fyn, der giver det største output til lokalmiljøet.

Efter længere dialog mellem Badminton Danmark, Odense Kommune, Odense Sport & Event og Destination Fyn er det besluttet at Denmark Open fra næste år flytter til større rammer i Jyske Bank Arena i OCC – for rammerne i Odense Idrætshal er simpelthen over de sidste år blevet for små til at matche kravene fra det internationale forbund.

- Vi har udsolgt længe før eventet. Derfor vil vi gerne kunne sælge flere billetter. Derudover er der slet ikke plads nok partnere, sponsorer, VIP- hospitality og publikumsaktivering, siger Jakob, der yderligere fortæller, at Denmark Open ikke kun skal være en odenseansk turistmagnet.

Udover at verdensturneringen brander Odense, så er Denmark Open også en erhvervsfremmende sportsevent, der kaster spotlight på fynske virksomheder.

Platform for eksport

Badminton er nationalsport i mange asiatiske lande. Turneringen følges derfor i af mange millioner TV-seere i bl.a. Kina, Japan og Malaysia.

- Der er et målgruppe-sammenfald mellem sporten og Odenses H.C. Andersen-fortælling, som gør, at det giver super god mening at have turneringen i Odense. Udover at man kan se verdensstjernerne spille, så giver det også fynske virksomheder mulighed for at møde nye internationale markeder.

Ved Denmark Open er det ikke kun store virksomheder, da kan være repræsenteret. Igennem 7 år har Midtfyns Bryghus fx sørget for specialøl til turneringens VIP-launch.

- Som et lille bryghus er jeg utrolig taknemlig for, at vi som en lille virksomhed kan være en del af sådan et stort event. Det gør noget for synligheden at deltage i Denmark Open samtidig med, at du kan skabe relationer med andre lande, fortæller bryghusejer Eddie Szweda. I videoen nedenfor lavet af Instafilm sætter Eddie ord på, hvordan det er at være en lille bryghusejer på et stort sportevent som Denmark Open.

Og netop den fynske relation med andre lande vil Destination Fyn dyrke endnu mere i fremtiden.  

- Vi vil rigtig gerne bruge eventen som platform til at skabe et sportseventyr for fynske virksomheder. Under Denmark Open mødes man i nogle unikke rammer, hvor man kan komme tæt på de store stjerner. Vi havde en episode, hvor en lokal robotvirksomhed havde inviteret en kinesisk samarbejdspartner til Odense pga. Denmark Open. Oplevelsen med turneringen og mødet med verdensstjernerne gjorde, at de hurtigt opbyggede en personlig relation, som de ellers skulle have brugt mange timer og møder på at opbygge. Så på den måde kan turneringen noget helt unikt, som man ellers ikke tænker over afslutter Jakob Staun, der har store planer med Denmark Open næste år.

Mest læste nyheder

 | 
Tidligere på sommeren åbnede mikro-bageriet Grain Bakery på Vesterbro. Manden bag det utraditionelle bageri hedder Kasper Skov, og han både bager og sælger brødet selv i den lille butik. Interessen for surdejsbageriet har været stor lige fra starten, og de glade kunder står trofast i kø udenfor, når Kasper åbner dørene.
 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Der er kommet mange flere diagnoser frem i søgelyset de sidste par år, men det er ikke alle skader og diagnoser, der kan ses på folk.
 | 
Odense er begyndt at kunne tiltrække større international arbejdskraft i takt med udviklingen af store virksomheder i området, og det kræver, at der findes en skole til internationale børn.
 | 
Et kamera og en drone er fast inventar, når Saif sætter sig ind i bilen for at køre rundt i Danmark eller i kufferten, når han rejser verden rundt.
artikel
 | 
Til det nye efterårssemester kunne de studerende på journalistik på SDU i Odense vælge et nyt fag i klimajournalistik, for at øve sig i klimavinkler på forskellige emner.