fbpx
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otown

Vinh samler verden i Odense: Giver en gratis scene til parkour og breakdance

Del artikel:

26-årig Vinh vil have gadeidrætten frem i lyset. I dag og i morgen kan du derfor gratis opleve breakdance og parkour udfolde sig i Odense, når Vinh fyrer op for Odense Gathering Jam. Et event, der får verden til Odense.

Er du til vilde moves og halsbrækkende stunts, så skal du helt sikkert forbi Odense Streethouse i dag kl 19.30 og i morgen, også kl 19.30, når breakdanseren samt parkourudøveren Vinh Quang Nguyen forvandler nemlig skaterhallen til en dansehal samt en parkourbane, som alle kan prøve kræfter med.

Ligesom det er gratis at indtage det ternede dansegulvet samt at løbe rundt på parkourbanen, så koster det heller ikke noget at se på gadeidrættens løjer. Og netop det at opleve gadeidrætten udfolde sig i Odense, er formålet med Odense Gathring Jam. Vinh vil nemlig have gadeidrætten frem fra sit skjul. Dette har resultereret i et event, som lokker folk fra hele verden til Odense.

Det skjulte frirum

Battles i breakdance, parkourruns, jams, konkurrencer og meget mere kan du opleve i weekenden, når Vinh fyrer op for Odense Gathring Jam. En gratis kulturel oplevelse i Odense, der sætter fokus på gadeidræt, som ifølge Vinh vokser i Odense, selvom det lever i det skjulte.

I Odense er der rigtig mange, som dyrker gadeidræt. De holder til i haller og små grupper rundt omkring i byen. Men til Odense Gathering Jam oplever vi, at de mange aktører samles, fortæller Vinh.

Selv har den 26- årige arrangør dyrket parkour og breakdance, siden han var teenager. Ifølge arrangøren kan gadeidrætten noget ganske særligt.

-Gadeidræt er bare en størrelse, hvor du ikke skal deltage 2 gange om ugen, fordi der er en turnering. Du kan komme og gå som du vil. Det er et frirum, hvor der er plads til alle. De handler ikke om at vinde. Når du breaker eller dyrker parkour, er du flyvende. Det er en anden form for fitness, lyder det fra Vinh, der har en mission om at gøre gadeidrætten mere synlig i Odense.

For otte år siden startede han derfor Odense Gathering Jam. Et event, der siden hen er vokset udover Danmarks grænser.

Verden rammer ternet gulv

Vinh fik idéen til Odense Gathering Jam, da hans parkourtræner stoppede i Odense Streethouse. Træneren var kendt for at lave mange parkourhappenings i skaterhallen. Men selvom træneren forlod hallen, så skulle parkourånden leve videre, mente Vinh. Støttet af Nordea Fonden lavede han derfor et lille odenseansk event, hvor 10 mennesker dyrkede parkour. Da eventet de efterfølgende år samlede flere odenseanere, besluttede han sig for at smide breakdance oveni oplevelsen.

Jeg købte et ternet gulv, som folk kunne danse på. Efterfølgende er det hele bare vokset. Udover at folk kommer fra hele landet til Odense for at opleve det her, så har vi også gæster og deltagere fra Tyskland, Italien, Japan og Sydamerika, lyder fra Vinh.

Udover at Odense Gathering Jam er støttet af Den Nationale Platform for Gadeidræt, så er eventet også støttet af lokale aktører som Jumping Fun, Shaping new Tomorrow i Odense, Love Butler, Skate House mm.

Hvor dagen i dag står på breakdancebattle til Odense Gathering Jam, så kan du i morgen se vilde parkourstunts i Odense Streethouse. Udover at det er gratis at deltage/ at opleve, så er der også gratis mad, drikke samt overnatningsmuligheder. Ønsker du at overnatte i Odense, så skal du kontakte Vinh.

Mest læste nyheder

 | 
Kaffebaren Nelle's har sammen med en gæst givet Odense en gåklub.
 | 
Tarup Center huser Fyns største garnbutik, et verdensomspændende undertøjsbrand, en slagter med enestående delikatesser fra Odense og USA, en pub med plads til det hele og meget mere.
 | 
Hvad der startede som en trang til at genopleve en nostalgisk følelse fra nullerne er i dag blevet til et....
 | 
Restaurant Værdsat formerer sig til flere spiseoplevelser i Odense. Men hvad de færreste ved om smørrebrødssuccessen i Kongensgade er, at restauranten hjælper mennesker med specielle udfordringer. Ejeren vil nemlig gerne give tilbage til samfundet, som hjalp ham, da han var plaget af druk og dødsangst.

Tags:

Spændende relaterede artikler

 | 
Fodbold-freestyleren Brian ”Brizze” Mengel har i flere år været god til at sætte fokus på, hvordan man også kan bruge en fodbold, og nu er han ved at indføre teqball til Danmark.
 | 
Inde ved Kongensgade ligger lokalerne til foreningen TUBA og deres datterforening Tubanu, der er et fælleskab for folk, som har haft alkohol og stoffer tæt inde på livet i deres opvækst.
 | 
Eva Holm og resten af Kulturmaskinen har fået bevilliget 2,1 millioner kr. til at udføre et projektforløb over tre år for at give mentalt belastede unge et pusterum.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.