fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Maria Hjuler Suhr
Journalist på Otwn

WE AGREE TO DISAGREE af Collectif Malunés er en unik cirkusoplevelse, som kombinerer klassisk cirkuskunst med selvironisk humor og politiske undertoner.

Forestillingen ”We Agree to Disagree” er en bevægende udendørsforestilling, der byder på en sanserig totaloplevelse. Publikum er ikke kun med som tilskuere, men bliver inddraget i fortællingen på mange forskellige måder. På denne måde udforsker Collectif Malunés forskellige temaer som samhørighed og balance, blandet med traditionelle cirkuskunstner, selvironi og politiske undertoner.

Dynamo Circus Festival 2023, we agree to disagree - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Selvironi og sarkasme

Selvom ”We Agree To Disagree” på mange måder inkorporerer elementer fra traditionelt cirkus, heriblandt når artisterne elegant svinger gennem luften på trapez eller kaster hinanden flere meter op i luften, adskiller forestillingen sig markant fra andre cirkusforestillinger.

Forestillingen udfordrer konventionelle rammer for cirkus, og tilføjeler derudover selvironisk og sarkastisk humor samt med et strejf af hårde politiske undertoner. På denne måde stimulerer Collectif Malunés ikke kun publikums følelse og tanker, men også deres eventyrlyst, ved at blande spørgsmål om politiske strukturer med sus og spænding.

Et eksempel på dette er, når publikum opildnes til at råbe ”MERE RISIKO” og kræve, at cirkusartisterne skal tage større chancer og ikke bare stjæle vores penge uden at yde noget. Personligt synes jeg, at deres trapezkunst, hvor de svinger flere meter oppe i luften uden sikkerhedsnet, indeholdt tilstrækkeligt med risici for mig.

Dynamo Circus Festival 2023, we agree to disagree - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

En unik cirkusoplevelse

Denne forestilling er også enestående i sin sanselige og inddragende karakter. Fra starten får publikum en aktiv rolle i forestillingen som enten kor, fortæller, tovtrækkere, pianist eller på helt andre måder. Dette gør oplevelsen ganske særlig.

Et af højdepunkterne i forestillingen opstår mod slutningen, hvor flere medlemmer af publikummet inviteres op i trapezerne og får lov til at opleve suset ved at være cirkusartist på egen krop. Det er både nervepirrende og spændende, da en ung dreng hæves flere meter op i luften. Man kan intet andet end at sætte sin fulde tillid til de kompetente artister, der holder ham i hænderne.

Et andet bemærkelsesværdigt øjeblik er, når Collectif Malunés stiller sig på ryggen af hinanden, to og to, og resten af publikum begynder at gøre det samme. Pludselig står man midt i en menneskemængde af dobbelt så høje mennesker, alle sammen forenet i fællesskabet om at hylde hinanden og kunsten. Dette skaber en dyb følelse af samhørighed på tværs af subkulturer og forskelligheder. En følelse, som er ganske gribende. Jeg blev personligt meget berørt af netop dette øjeblik.

Dynamo Circus Festival 2023, we agree to disagree - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

En varm anbefaling

”We Agree To Disagree” er meget mere end ”bare” en underholdende forestilling skabt af dybt talentfulde artister fra Collectif Malunés. Det er en fortælling om de forskelligheder og nuancer, vi oplever i verden, samtidig med at det er historien om, hvordan vi kan anerkende og acceptere netop disse forskelligheder.

Denne kombination af klassisk cirkuskunst, selvironisk humor og politiske undertoner gør det til en oplevelse, der ikke kun stimulerer sindet, men også udfordrer nerverne og berører hjertet. Jeg kan varmt anbefale denne forestilling til alle, der søger en højtflyvende, men samtidig dybt bevægende cirkusoplevelse.

We Agree to Disagree er skabt af belgiske Collectif Malunés, og kan opleves igen fredag 16/6 kl. 20.30 og lørdag 17/6 kl. 17.30 på DYNAMO Circus Festival (kræver billet).

Dynamo Circus Festival 2023, we agree to disagree - otwn
Foto: Cosmin Cirstea

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Eivind Antonsen Segtnan er uddannet læge fra SDU og har en Ph.d. fra samme sted. Og det var under sin Ph.d., at Eivind fandt på en ny og innovativ måde at kunne teste for sygdomme.