fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
22. marts 2022

Kunstspot: Da telefonsælgerens kruseduller blev til et satirisk kunstprojekt

interview
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. Denne udgave af Kunstspot er tegneren Julius Holmgaard, der laver vilde satiriske værker, der får det værste gråvejr til at forsvinde.

Trænger du til et grin eller en pause fra hverdagens trummerum, så skal du tjekke Julius Instagramprofil ud. Her finder du finurlige eksistenser i pangfarver, der bringer smilet frem i det værste gråvejr.

Under navnet Jullers Kruseduller laver Julius Holmgaard nemlig de sjoveste illustrationer, som han deler på sin instagram.

Er du barn af 90’erne, vil du måske komme til at tænke på illustrationerne i børnebøgerne Hodja fra Pjort, Lille Virgil og Orla Frøsnapper mm. af Ole Lund Kirkegaard, når du ser dem. Men selvom du godt nok ikke sidder på et flyvende tæppe, når du scroller gennem Julius kruseduller, så rejser du ind i et skørt univers, hvor tepotten spiller kort med roen, aberne ryger pot og måger er et transportmiddel.

Kunstprojektet Jullers Kruseduller startede, da Julius Holmgaard arbejdede som telefonsælger. Mens han solgte telefonabonnementer, tegnede han altid kruseduller på papiret. Med kuglepennen i hånden tryllede han, hvad kunstneren selv kalder, skøre ansigter frem. Sjove hoveder, der fik opmærksomhed blandt kollegaerne og venner.

En dag foreslog en af Julius venner, at han burde udgive sine tegninger et sted. Den idé resulterede i, at Julius oprettede instagram profilen Jullers Kruseduller, hvor han poster alle sine tegninger og viser os lidt af processen bag de satiriske værker. Julius bruger nemlig kun fem minutter på at skitsere en tegning i hånden, hvorefter han tager et billede af tegningen og farvelægger den på computeren. På profilen ser du derfor transformationen fra hurtige kuglepensstreger til færdig farvelagt illustration.

Udover at Julius figurer er blevet sammenlignet med karaktererne fra den amerikanske animationsserie ”Beavis and Butthead”, så er folks reaktion nogle gange, når de ser værkerne

”Du tager vel ikke euforiserende stoffer”. Hertil lyder svaret. ” Nej, jeg har blot en ekstrem krøllet hjerne”.

Julius Holmgaard er fra Odense. Til dagligt er han designer og konceptudvikler.  

Julius krøllede hjerne og de satiriske kruseduller kan du møde på instagramprofilen Julius Kruseduller. Herfra kan du også bestille værkerne, hvis du vil have lidt humor på væggen og lidt farve i hverdagen.

Spændende relaterede artikler

En brændende ildsjæl: Sune Vesterlund har genoplivet Midtfyns Festival
 | 
Det stod som skrevet i stjernerne. Efter utallige overvejelser skulle det være Sune Vesterlund Larsen, der genoplivede Midtfyns Festival efter mere end 15 år i graven.
10 år med Spørg Casper: En drengerøv, der prøver at virke sejere end han er
 | 
Vi er kun et par dage fra 10-årsdagen for Spørg Caspers allerførste video på YouTube. Mød personen bag karakteren, som i virkeligheden slet ikke er så vild og tosset.
Danny skriver ph.d. om rum-jura: Det har fået større fokus i Danmark
 | 
Er der regler i det ydre rum? Hvem bestemmer dem? Hvad kan man kæmpe om derude? Det er blandt andet noget af det, som jurist Danny Johansen arbejder med og er ved at skrive om i sin ph.d.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.