fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
22. marts 2022

Kunstspot: Da telefonsælgerens kruseduller blev til et satirisk kunstprojekt

interview
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. Denne udgave af Kunstspot er tegneren Julius Holmgaard, der laver vilde satiriske værker, der får det værste gråvejr til at forsvinde.

Trænger du til et grin eller en pause fra hverdagens trummerum, så skal du tjekke Julius Instagramprofil ud. Her finder du finurlige eksistenser i pangfarver, der bringer smilet frem i det værste gråvejr.

Under navnet Jullers Kruseduller laver Julius Holmgaard nemlig de sjoveste illustrationer, som han deler på sin instagram.

Er du barn af 90’erne, vil du måske komme til at tænke på illustrationerne i børnebøgerne Hodja fra Pjort, Lille Virgil og Orla Frøsnapper mm. af Ole Lund Kirkegaard, når du ser dem. Men selvom du godt nok ikke sidder på et flyvende tæppe, når du scroller gennem Julius kruseduller, så rejser du ind i et skørt univers, hvor tepotten spiller kort med roen, aberne ryger pot og måger er et transportmiddel.

Kunstprojektet Jullers Kruseduller startede, da Julius Holmgaard arbejdede som telefonsælger. Mens han solgte telefonabonnementer, tegnede han altid kruseduller på papiret. Med kuglepennen i hånden tryllede han, hvad kunstneren selv kalder, skøre ansigter frem. Sjove hoveder, der fik opmærksomhed blandt kollegaerne og venner.

En dag foreslog en af Julius venner, at han burde udgive sine tegninger et sted. Den idé resulterede i, at Julius oprettede instagram profilen Jullers Kruseduller, hvor han poster alle sine tegninger og viser os lidt af processen bag de satiriske værker. Julius bruger nemlig kun fem minutter på at skitsere en tegning i hånden, hvorefter han tager et billede af tegningen og farvelægger den på computeren. På profilen ser du derfor transformationen fra hurtige kuglepensstreger til færdig farvelagt illustration.

Udover at Julius figurer er blevet sammenlignet med karaktererne fra den amerikanske animationsserie ”Beavis and Butthead”, så er folks reaktion nogle gange, når de ser værkerne

”Du tager vel ikke euforiserende stoffer”. Hertil lyder svaret. ” Nej, jeg har blot en ekstrem krøllet hjerne”.

Julius Holmgaard er fra Odense. Til dagligt er han designer og konceptudvikler.  

Julius krøllede hjerne og de satiriske kruseduller kan du møde på instagramprofilen Julius Kruseduller. Herfra kan du også bestille værkerne, hvis du vil have lidt humor på væggen og lidt farve i hverdagen.

Spændende relaterede artikler

Mathias er professionel triatlet: Hvis man skal anbefales at starte, vil man det ikke nok
 | 
Det kan være hårdt nok i sig selv at være professionel svømmer, professionel løber og professionel cykelrytter. Så hvorfor ikke gøre som Mathias og blande de tre sportsgrene i ét ekstremt løb?
Lokal cykelrytter har over 46 medaljer derhjemme: Jeg skal vinde noget mere
 | 
29-årige Amalie Winther Olsen har cyklet i lidt over et årti og vundet en god bunke medaljer, desværre er det ikke blevet til flere end seks guldmedaljer, og det vil hun gerne lave om på i 2023.
Ildsjæl med stort I og Fynbo med stort F: Caroline har skabt et unikt arbejdsmiljø på Hotel Odeon
 | 
Caroline har qua sit arbejde som receptionistkoordinator på Hotel Odeon i byens nyeste kvarter set byen forvandle sig på tætteste hold. Og hun har i en ung alder selv været med til at skabe den udvikling ved at samle hotelpersonale og forankre en familiær arbejdskultur på en helt ny arbejdsplads.
artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.