fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. Denne udgave af Kunstspot er den prisvindende urbanfotograf Jonas Bjerregaard, der sætter fokus på byens arkitektur.  

Jonas Bjerregaard er en af byens mest aktive urbanfotografer. Med sit kamera fanger han sider af byen, som du aldrig har set før – nogle vil måske sige , at billedene viser en mørk side af Odense, som man ikke har lagt mærke til før.

Jonas har fx taget dette billede af det nye H.C. Andersen museum. Museet er et populært motiv blandt odenseanske fotografer. Men det er de færreste fotografer, der laver denne rå skildring af museumsbygningen.

Når Jonas tager billeder, så sætter han et særligt fokus på arkitekturen, som du måske ikke tænker over i hverdagen, når du går rundt i Odense. Udover at Jonas urbane billeder florerer på de sociale medier, så har han faktisk også vundet en pris ved Odense Architecture Festival for sit billede af havnens store glasbygning.

Og netop Odense Havn er et af de steder, hvor du ofte finder Jonas med sit kamera. Her kan du være heldig at møde ham en tåget morgen, hvor han jagter vilde motiver af havnens arkitektur. Faktisk ser du ofte Jonas fotografere i regnvejr eller i gråt vejr, fordi vejret giver byens bygningerne et særligt urban touch. Udover at Jonas tager billeder af Odense Havn, så huserer han også i området omkring TBT Tower, hvor han skyder billeder af byens historiske huse såvel som de de helt nye bygninger.

Udover at du kan se billederne på Jonas instagramprofil, kan du også tage med ham på opdagelse rundt i Odenses gader. På YouTube laver han nemlig de såkaldte Photowalks, hvor du ser Odense fra fotografens synsvinkel. Senest har han været på fotojagt i en mørk aften sammen med fotografen Mitch Wiesinger.

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.