fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
4. april 2022

Kunstspot: Hemmelighedsfuld rapper løfter sløret: Sankt Thomas blev født, da vennen døde

interview
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. I denne udgave af Kunstspot møder vi rapperen Sankt Thomas, der har en ganske særlig mission med sin musik.

Han vil smide Odense på landkortet, hylde en afdød kammerat og lave musik, der skaber minder. Jonas Holmelund Lillelund står bag aliasset Sankt Thomas, der netop har udgivet sangen ”Min Side”. En sang, der handler om venskab. Selv har Jonas prøvet af miste sin bedste ven. Et tab, der resulterede i, at han startede projektet Sankt Thomas for 3 år siden.

Musikprojektet Sankt Thomas er derfor blevet en hyldest til vennen, der gik bort i en ung alder. Faktisk havde Jonas aldrig arbejdet med musik før, da han købte en højtaler og en mikrofon tilbage i sommeren 2019 for at lave musik. I selskab med sin egen sorg og et hav af YouTube- videoer blev musikprojektet Sankt Thomas skabt i et sommerhus. Genren beskriver rapperen selv som melodiske trap vibes.

Men smider du Sankt Thomas i ørene, vil du opdage, at det er vibes, der både kan fyre op for en fest og være et afslappende soundtrack til hverdagen.  

Når Jonas indtager scenen, skruer han ikke kun op for en urban stemning. Han vækker også minder om oplevelser, vi alle kender til. Sangen Gooks handler fx om venner, der taler bag din ryg, mens sagen ”Gearskift” beskriver det at ændre sit liv i en anden drejning.  

Ifølge Jonas bliver år 2022 året, hvor du for alvor kommer til at opleve Sankt Thomas på de odenseanske scener. Allerede den 30. april kan du opleve Sankt Thomas i Frølageret, hvor han varmer scenen op for den urbane rapper Carl Knast.

Fotos: Tolvtre Studios og Palm Pictures

Spændende relaterede artikler

Ildsjæl med stort I og Fynbo med stort F: Caroline har skabt et unikt arbejdsmiljø på Hotel Odeon
 | 
Caroline har qua sit arbejde som receptionistkoordinator på Hotel Odeon i byens nyeste kvarter set byen forvandle sig på tætteste hold. Og hun har i en ung alder selv været med til at skabe den udvikling ved at samle hotelpersonale og forankre en familiær arbejdskultur på en helt ny arbejdsplads.
Nyt band brager igennem på landets store radio- og tv- stationer: Giver en fuckfinger til hamsterhjulet
 | 
Selvom den odenseanske trio kun har udgivet én sang, så bliver de dagligt spillet i radioen og har netop optrådt på landsdækkende tv. Sammen er bandet Fräulein en del af en stor bølge af odenseanske musikere, som lige nu indtager hitlisterne, koncertsalene og festivalscenerne.
Et ledsagerjob, der blev til et særligt venskab: Sarah og Edis følges ad på løbestierne
 | 
Hvad der startede som et opslag på Facebook om et ledsagerjob, er i dag blevet til et venskab for livet for to unge odenseanere. Et særligt venskab, hvor fælles målsætninger og mod på nye udfordringer er omdrejningspunktet.
artikel
 | 
HATO Medical Technologies er stiftet af ambulanceredder Steffen Yndal og investor Stefan Johansen for at udvikle teknologier, der skal revolutionere og opdatere den nuværende teknologi inden for måling af hjertesygdomme.