fbpx
Lisette Olesen
Journalist på Otwn
4. april 2022

Kunstspot: Hemmelighedsfuld rapper løfter sløret: Sankt Thomas blev født, da vennen døde

interview
 | 
Del artikel:
Lyt til artikel
Foto af:

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. I denne udgave af Kunstspot møder vi rapperen Sankt Thomas, der har en ganske særlig mission med sin musik.

Han vil smide Odense på landkortet, hylde en afdød kammerat og lave musik, der skaber minder. Jonas Holmelund Lillelund står bag aliasset Sankt Thomas, der netop har udgivet sangen ”Min Side”. En sang, der handler om venskab. Selv har Jonas prøvet af miste sin bedste ven. Et tab, der resulterede i, at han startede projektet Sankt Thomas for 3 år siden.

Musikprojektet Sankt Thomas er derfor blevet en hyldest til vennen, der gik bort i en ung alder. Faktisk havde Jonas aldrig arbejdet med musik før, da han købte en højtaler og en mikrofon tilbage i sommeren 2019 for at lave musik. I selskab med sin egen sorg og et hav af YouTube- videoer blev musikprojektet Sankt Thomas skabt i et sommerhus. Genren beskriver rapperen selv som melodiske trap vibes.

Men smider du Sankt Thomas i ørene, vil du opdage, at det er vibes, der både kan fyre op for en fest og være et afslappende soundtrack til hverdagen.  

Når Jonas indtager scenen, skruer han ikke kun op for en urban stemning. Han vækker også minder om oplevelser, vi alle kender til. Sangen Gooks handler fx om venner, der taler bag din ryg, mens sagen ”Gearskift” beskriver det at ændre sit liv i en anden drejning.  

Ifølge Jonas bliver år 2022 året, hvor du for alvor kommer til at opleve Sankt Thomas på de odenseanske scener. Allerede den 30. april kan du opleve Sankt Thomas i Frølageret, hvor han varmer scenen op for den urbane rapper Carl Knast.

Fotos: Tolvtre Studios og Palm Pictures

Spændende relaterede artikler

En brændende ildsjæl: Sune Vesterlund har genoplivet Midtfyns Festival
 | 
Det stod som skrevet i stjernerne. Efter utallige overvejelser skulle det være Sune Vesterlund Larsen, der genoplivede Midtfyns Festival efter mere end 15 år i graven.
10 år med Spørg Casper: En drengerøv, der prøver at virke sejere end han er
 | 
Vi er kun et par dage fra 10-årsdagen for Spørg Caspers allerførste video på YouTube. Mød personen bag karakteren, som i virkeligheden slet ikke er så vild og tosset.
Danny skriver ph.d. om rum-jura: Det har fået større fokus i Danmark
 | 
Er der regler i det ydre rum? Hvem bestemmer dem? Hvad kan man kæmpe om derude? Det er blandt andet noget af det, som jurist Danny Johansen arbejder med og er ved at skrive om i sin ph.d.
artikel
 | 
Semesterstartsfesten slog alle rekorder i 2021 og holdet bag har taget en masse læring med til i år, hvor ambitionerne for antal gæster er endnu større, men hvor pladsen også er udvidet markant.