fbpx
Del artikel:
Lyt til artikel
Skrevet af:
Lisette Olesen
Journalist på Otwn

Kunstspot er indslaget, hvor Otown hylder odenseanske kunstnere, hvis kunst inspirerer, revolutionerer eller sætter Odense på landkortet. Denne uges Kunstspot er Nathalie, der under navnet VON LINNÈ laver kunst ud af det, andre kasserer.

Ukrudt er en plage i haven, mens en plettet dug er lige til skraldespanden. Den tanke vil de fleste nok have, når de hiver en mælkebøtte op af græsplænen eller smider et stykke stof ud i skraldespanden efter utallige forsøg med Vanish. Men for Nathalie er ukrudt og kasserede tekstiler overset guld. Under navnet Von LINNÈ tryller hun kasserede stof om til kunstværker.

På det kasserede stof laver hun de smukkeste aftryk af ukrudtsplanter i bedste Flora Danica stil, som får dig til at elske stikkende tidsler og beundre skvalderkålens feminine blomster. Kunsten åbner derfor vores øjene for en overset del af vores biodiversitet – nemlig ukrudt, der er et vigtigt livsgrundlag for alle insekter.

Udover at Nathalie viser os skønheden i de udskammede planter, så krammer hun kloden ved at give et nyt liv til kasserede klude, der ellers skulle være gået op i røg.

I samarbejde med danske dampvaskerier redder hun tekstilaffald fra forbrændingen, der belaster miljøet. Hun får bl.a. tekstiler fra hotel- og restaurationsbranchen fx duge, som hun tryller om til værker.

Pletterne på stoffet får en makeover med et plantetryk, mens tekstiler med huller og slitage bliver klippet op og syet til nye ting.

Nathalie startede VON LINNÈ for 2 år siden efter en snak med sin bror, som arbejder på et vaskeri. Da broren fortalte hende, hvor meget stof de smed ud, fordi der er kommet en hul eller en plet på tekstilerne, besluttede hun sig for at upcycle de kasserede stofstykker. Hos VON LINNÈ kan du derfor få alt fra due og vægdekorationer til pyntepuder og opbevaringsposer.

Oplev VON LINNÈS kunst...

Kunst af VON LINNÈ kan købes via VON LINNÈS hjemmeside.

Efter aftale kan du også komme forbi Nathalies værksted i Odense og se, hvordan værkerne bliver lavet.

Foto: VON LINNÈ

Artist of the week

Julius Holmgaard

Julius studere på UCL og er på nuværende tidspunkt i gang med et praktikforløb hos Tokerød +, hvor han sidder som UX-designer og laver flotte mock ups. I hans fritid bruger han blandt andet sin tid på at tegne skæve illustrationer

 

 

artikel
 | 
Der er lutter smil og glade dage, når du træder ind i Custom Raw-butikken i Nørregade, og det er lige netop den stemning, som ejeren af butikken, Kasper, gerne vil skabe.